YEŞİL SOĞANLI KREMALI SOMON





Fotoğraf güzel değil, sunum özenli değil ama tarif ve lezzet denemeye değecek kadar güzel. Türkmax kanalında bir sabah programı var. Magazin dedikodusu ile başlayıp mutfak sohbetleri ile devam eden ve stüdyo konuklarıyla sona eren güzel bir program "Her Şey Tadında"... Mutfak bölümünde her gün farklı bir konseptte tarifler veriyor Eyüp Şef ve bu somon tarifi de ondan dinleyip aynı gün denediğim bir tarif. Ayrıca pazar balık günüdür ya hani; bugün bir hoşluk yapın kendinize ve bu tarifi deneyin. Unutmadan balıkçımızın dediğine göre somon bu ayın balığı değilmiş. Gerçi marketlerde bulunuyor ama kesin tazesi, güzeli olsun diyorsanız; İglo nun somonuyla yapın derim.

Malzemeler:

4 adet somon fileto
3-4 yeşil soğanın yeşil kısmı
3-4 kiraz domates
1/2 paket yaklaşık 100 ml krema
Bir parçacık tereyağı
Tuz, karabiber

Yapılışı:

Somonları yıkayıp kağıt havlu ile kuruttuktan sonra tuz ve karabiber ile tatlandırın. Teflon tavada çok az bir tereyağı eritip somonları arkalı önlü kızartıp bir fırın kabına alın. Ve 180 dereceye ısıtılmış fırında 10 dk daha pişirin.

Ayrı bir tavaya az bir zeytinyağı koyup yeşil soğanın biraz irice doğradığınız yapraklarını alıp çok fazla ölmeyecek şekilde soteleyin. Üzerine ortadan 2 ye dilimlediğiniz kiraz domatesleri ekleyip 1-2 dk daha soteleyin ve kremayı ekleyin. Çok fazla kaynamasına izin vermeden kapatın altını. Garnitürümüz hazır.

Fırından çıkardığınız somonları servis ederken yanlarına da garnitürden koyun. Afiyet olsun:)

Benim kızlarıma göre somonun üzerine balık yok. Hamsiden başka balığa balık demeyen Karadenizli babamız bile seviyor anlayın işte;)

Herkese sağlıklı günler, keyifli pazarlar diliyorum...


Yorumlar

MAZES dedi ki…
görüntü süper,balık yemeyenler bunu tavuk ile de yapabilir mi ?ellerine sağılık.
ilhan dedi ki…
Elinize sağlık değişik bir somon tarifi olmuş. Somon yağlı olduğu için herkesin sevebileceği bir baık. En kısa sürede denemek için not aldım.
ellerine sağlık..sevgiler

Bu blogdaki popüler yayınlar

ELMALI TURTA

CEVİZLİ ÇÖREK ( TOKAT ÇÖREĞİ )

GARANTİLİ SUFLE TARİFİ