İZMİRLİ YEMEK BLOGU YAZARLARI 2. BULUŞMASI


İzmirli Yemek Blogu Yazarları olarak 1. Buluşmamızın sonunda 2. buluşma için ay belirlemiş ve Sevgili Esma, Sevgili Çiğdem ve benim organizatörlüğümde Sevgili Serap' ın olağanüstü daveti sonucu onun evinde buluşmaya karar vermiştik. Bu buluşma 6 Mayıs günü Sevgili Serap' ın gerçekten muhteşem ev sahibeliği ile Sevgili Esma ve Sevgili Çiğdem' in katkılarıyla gerçekleşti. Ve ben bunu blogumda ancak yazabiliyorum. Organizatörlük konusunda diğer arkadaşlarımın çabaları yanında, benim yaptığım; içecek konusunda katkı sağlamak ve biraz erken gidip sponsor firmaların getirdiği güzel hediyeleri taşımakla sınırlı kalsa da bu keyifli buluşmada organizasyon ekibinde anılmak çok gurur vericiydi. 



Buluşma için gelen herkes birbirinden güzel ve lezzetli ikramlar hazırlamışlardı. Ben de tiramisu yapıp götürdüm. Yiyenler tarafından beğenilmesi beni çok mutlu etti.



Getirilen ikramların ancak bir kısmının görüldüğü yukarıdaki fotoğraf İzmirli Yemek Blogu Yazarları' nın marifetlerini göstermektedir:) Buluşmaya katılan bütün arkadaşlarım bloglarında bu güzel tariflerini yayınladılar.  Bence tariflerin hepsi denenmeyi hakediyorlar.



Buluşma gündemimizde Sevgili Figen' in doğum günü kutlaması da vardı. Ve 2 arkadaşımız ayrı ayrı tam da Figen' i anlatan pastalar hazırlamışlardı. 

Yukarıdaki pasta Figen' in Atatürk sevgisini anlatan detaylarla bezenmiş, lezzet olarak da; tam da 41 kere maşallah pastasıydı. Pastayı yapan Sevgili Zeynep' in  ellerine, yüreğine sağlık:)


  

Doğum gününün bir diğer pastasını Sevgili Şermin hazırlamıştı. O da Figen' i anlatan bir pasta hazırlayarak hem tadıyla, hem Figen' in çok başarılı olduğu fotoğrafçılığa atıf yapan fotoğraf makinası detaylarıyla muhteşem bir işe imza atmıştı. Figen' e eşi, oğlu, ailesi, sevdikleriyle geçireceği nice mutlu ve sağlıklı yıllar diliyorum.


   


Günün bir diğer pastası muhteşem ev sahibeliği, düşündüğü her türlü detay ile eksiksiz bir gün geçirmemizi sağlayan Sevgili Serap' ın Bloomberg Tv deki Kelime Oyunu yarışmasında kırdığı rekor için kutlama pastası olarak Sevgili Burcu  tarafından hazırlanmıştı. Serap' ı tekrar kutluyorum bu güzel başarısı için:)) Sevgili Burcu' ya da ellerine sağlık diyorum bu harika pasta için.



  


Sofra Dergisi çekilişle aramızdan 3 arkadaşımıza 1 er yıllık dergi aboneliği hediye etti. Yanımızda oldukları için çok teşekkürler. Benim yemek ve blog işlerine başlamamda Sofra Dergisi' nin ayrı bir yeri vardır. Vazgeçemediğim bir dergi olma özelliğini hala koruyor. Başarıları için de tebrikler...
 

 


Yanımızda olan bir diğer firma da; her zaman olduğu gibi, hepimizin mutfağının vazgeçilmezlerinden Dr. Oetker idi. Denerken sonucundan emin olduğum bir dolu ürün verdiler. Çok teşekkür ederiz bizi yalnız bırakmadıkları için:)



Yine yeniden yanımızda olan bir diğer firma ise Yonca Gıda idi. Geçenlerde yaptığım patlıcan oturtma sırasında kullandığım ayçiçek yağının hafifliği inanın beni çok etkiledi. Şimdiye kadar yaptığım en hafif patlıcan yemeği oldu desem yeridir. Turşuları zaten herkesin bildiği gibi ev turşusu lezzetinde. Ketçap ve mayonez bizde çok sık tüketilmediği için henüz tadamadım ama şişe domatesi evde artık zahmete girip şişe domatesi yapmasam mı dedirtecek cinsten! Yonca Gıda' ya da yürekten teşekkür ediyorum.




Buluşmamızda hem ürünleriyle, hem de; samimi, sıcak, içten hali ile hepimizin içimizden biri gibi hissettiği Sevgili Fatma Altay Hanım ile yanımızda olan Yuva Maya hakikaten gönlümüzü fethetti. Ve ben kendi adıma Yuva Maya nın ürün yelpazesinin bu kadar geniş olduğunu bilmediğimi itiraf etmeliyim. Çok teşekkürler, iyi ki yanımızdaydınız!

2006 yılından beri sürdürmeye çalıştığım blog yazarlığı bana çok güzel arkadaşlar kazandırdı. Doğum günü kutlamaları sırasında Sevgili Figen hayattaki en büyük zenginliğinin böyle güzel arkadaşlar dostlar biriktirmesi olduğunu söyledi. Herkesin hayatında böyle zenginlikler olmasını diliyorum:) 

Nice keyifli buluşmalara...


Yorumlar

Esma Ercengiz dedi ki…
Elvancım çok güzel bir gün geçirdik gerçekten. Bir sonraki buluşmayı iple çekiyorum.
Blog yazmak bana da çok güzel arkadaşlıklar kazandırdı. En başta seni daha yakından tanıma fırsatım oldu. Ne mutlu bana.
Sevgiler..
pie kurabiye dedi ki…
Ben şimdiden özledim herkesi:))SEvgiler.
Mia Wallace dedi ki…
ne güzelmiş blog buluşması. ben olsam hemen bocuruk'umun tiramisusüne bakardım :)
LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki…
Elvancım; hislerimizin karşılıklı olduğunu sen de gayet iyi biliyorsun. Sana verdiğim güzel enerjiyi senden aynen geri alıyorum, ben de bunu gayet iyi biliyorum:)) İyi ki geldiniz, iyi ki varsınız. Sağol canım benim, herşey için..

Bu blogdaki popüler yayınlar

ELMALI TURTA

CEVİZLİ ÇÖREK ( TOKAT ÇÖREĞİ )

GARANTİLİ SUFLE TARİFİ