Pazartesi, Ekim 03, 2011

FIRINDA PATATESLİ TAVUK


Sevgili Tijen Aktay bu ramazanda her gün iki ayrı tarif ekledi sayfasına. Ve ben bir çok tarifini denedim. Fotoğrafta gördüğünüz Fırında Patatesli Tavuk tarifini denemek bu güne kısmetmiş. Çok becerikli blog arkadaşlarım var ve Sevgili Tijen de bunlardan biri. Ramazandaki performansını gıptayla izledim ve çok faydalandım. Ona çok teşekkür ediyorum. Bu tarifi ben de yazayım ki bir kez daha hatırlansın mutlaka denensin dedim:)

Tarifi aynen kopyalıyorum:


Malzemeler :

4 büyük boy patates,
½ kg kemiksiz tavuk budu,
1 kuru soğan,
2 kırmızı biber,
1 yeşil biber,
2 rendelenmiş domates,
½ yemek kaşığı domates salçası,
1 çay bardağı su,
2 yemek kaşığı tereyağı,
300 gr rendelenmiş kaşar peyniri,
tuz,
karabiber

Yapılışı :

Patatesleri ince parmak şeklinde doğrayıp su dolu bir kaba alın. soğanı ve biberi yemeklik doğrayın. Tavaya 1 yemek kaşığı tereyağını alıp eritin. Üzerine soğanı ekleyip soteleyin. Soğan az yumuşayınca biberleri ilave edip karıştırın. Minik kuşbaşı şeklinde doğradığınız tavuk etlerini tavaya ilave edip soteleyin. 7-8 dk sonra 1 çay bardağı suyu, rendelenmiş domatesleri ve salçayı ilave edin. Tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın. Pişmeye yakın ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Fırın tepsisine patateslerin yarsını ekleyip yayın. Ortasına tavuklu harcı ekleyip yayın. Kaşar peynirinin yarsını serptikten sonra kalan patatesleri ekleyin. Kalan tereyağını parça parça üzerine ekledikten sonra tuz ve karabiberi serpip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dk pişirin. Süre dolunca üzerindeki kağıdı alıp 20-25 dk daha pişirin. Fırından çıkarmaya yakın kalan kaşar peynirini serptikten sonra peynir eriyip kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servise sunun.

Ben sote yaparken zeytinyağı kullandım. 1 yemek kaşığı kadar tereyağını tarifdeki gibi üzerine parça parça ekledim. 30 dk sonra kağıdı aldığımda fırının ızgarasını çalıştırıp patateslerin biraz kızarmasını sağladım çünkü kızlarım kıtır tatlardan çok hoşlanıyorlar. Ortaya Sevgili Tijen in her tarifinde olduğu gibi enfes bir tat çıktı. Mutlaka ama mutlaka deneyin derim.

Herkese iyi haftalar olsun:)

10 yorum:

ÖRGÜÇANTAM dedi ki...

bayıldım tarife ilk fırsatta deneyeceğim ellerine sağlık canım

** ZEL ** dedi ki...

Nefis bir tarif olmuş,en sevdiğim yemeklerdendir fırında tavuk..
Ellerinize sağlık..
Afiyetle..

Baharatın Kızı dedi ki...

Tavuk her zaman favorimdir...Her çeşidini severim yemeklerinin.Ellerine sağlık;)

hunerlieller dedi ki...

6 Ekim /26 Ekim 2011 Tarihleri arasında yapılacak olan PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE Tüm blog ve sitesi olan arkadaşlarım davetlidir.
http://hunerlieller.net sitemden yada hunerli_eller@hotmail.com
adresinden bana ulaşabilirsiniz.

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Elvancım çok teşekkür ederim canım. Çok naziksin.
Çok mutlu oldum

Ne demek birazcık faydam olabildiyse ne mutlu bana...

Ellerine kollarına sağlık. Lezzetinin tadı damağıma geldi:)

Öptüm seni

Hayat Cafe dedi ki...

Patates tavuk candır can..
Her gün olsa yerim.
Ellerine sağlık.
Sıcacık sevgiler.

Tijen dedi ki...

Elvan'cığım,
Çok özlemişim sesini. Eski günlerimizi hatırladım. Bloglararası ne çok dostluk kurulmuştu uzak kaldık yahu! İyi bayramlar canım.

♡ ♥♕Butik Merve♕♥♡ dedi ki...

ooff aksm aksam baktgma pişman oldm cok guzel gozukuyo ellernze saglıkk:)))

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Elvancım; tarifin süper olduğu her halinden belli..Eee, uygulayan da bocuruk olunca:)))) Ellerine sağlık canikom..

Ahu dedi ki...

Buna bayılırım. Ellerine sağlık :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...