ŞAKA GİBİ...


Malum 19 Eylül' de okullar açıldı. Sabah okula giderken o kısacık mesafede 5 yerde birden belediye ekiplerinin çalışmaları vardı. Bütün yaz durdular durdular, inanamadım ya onlar da okullarla birlikte çalışmaya başladılar.



Kaldırım taşlarını söküp yeniden döşeyen ekipler, rögar kapaklarını değiştiren ekipler, asfaltı yenileyen ekipler... Tabii ki çalışsınlar ama neden okulların açıldığı ilk gün? İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri mi yoksa Bornova Belediyesi ekipleri mi dikkat etmedim ama nedenini inanın çok merak ediyorum. Okursa bir yetkili yazsın da öğrenelim!



Evimizin bulunduğu çevrede yaklaşık 2 km. lik bir çap içerisinde 2 özel okul, 2 ilköğretim okulu ve 2 Anadolu Lisesi var. Okulların açıldığı ilk hafta çocuğunu servise veren veliler bile kendi araçlarıyla götürüp getirmeyi tercih ederken yani normalden yoğun bir trafik beklentisi varken böyle bir çalışmaya kim start verir? Bilemiyorum...



Ayrıca yine bu çevre yani okullar arasındaki bu yol uzun yıllardır trafik eğitim sahası olarak kullanılıyor. 10-15 yıl önce oldukça tenha olan bu semt şimdilerde çok yoğun bir nüfusa sahip. Öyle ki birbiriyle dip dibe 5 büyük market doluyor taşıyor. Trafik kursu veren bu arabaların bu semt için artık uygun olmadığı ile ilgili kişisel bütün çabalarım boş çıktı. Milli Eğitim Müdürlükleri veriyormuş bunun kararını ve telefonla konuştuğum bir bayan yetkili kendileri nasıl uygun görürse öyle olacağını söyledi. Ama neden? Mantıksızlık bile isteye devam mı etmeli? Nasıl daha iyiye gideceğiz ki biz? Eminim bu kararları veren insanlar dost ahbap sohbetlerinde Avrupa şehirlerine methiyeler düzüyorlardır. Biraz çalıştıralım kafaları ne olur?



Yukarıdaki bu fotoğrafta gördüğünüz yeni asfaltlı yol sabah okul trafiği esnasında kapalıydı ben o saatlerde akıl edemediğim için fotoğraf işini akşam üstü açıkken çekebildim.



Sabah evden çıkıyorsun çocuklarını okula bırakacaksın belki işe yetişeceksin. Yazın şehir bomboşken ortalarda görünmeyen belediye okullarla birlikte açılış yapmış, 5-6 yerde şerit kapatmış çalışıyor. O da yetmezmiş gibi önünde sağda bir sürücü kursu arabası solda bir sürücü kursu arabası tıntın gidiyor. Bir dolu cambazlıkla ilerlemeye çalışıyorsun. Var mı sizin de böyle yaşadıklarınız tahmin ediyorum ki beterleri de vardır. Ama ne olur sessiz kalmayalım. Koyun değiliz. Bu işlerin başında olanlar bizden akıllı değiller.




Fotoğrafları cep telefonu ile çektiğim için çok iyi değiller. Sabır gösterip okuyanlara teşekkür ederim. Bu da bir ses duyurma yolu olsun dedim.

Öğretmen ve öğrencilere ve tabii velilere de sağlıklı, başarılı ve huzurlu bir eğitim-öğretim yılı diliyorum:)

Yorumlar

Mia Wallace dedi ki…
gerçekten şaka gibi..

zaten türkiyenin bu saçmalıkları saymakla bitmez maalesef :(
tarih84 dedi ki…
bu işin tek çözüm yolu yine toplu taşımadır. her semte bir ojul saatleri için ek otobüs konulmalı ve bu otobüslere sadece öğrenciler binmeli. okul biniş her yönde iniş sadece okullarda olmalı. trafik çözümünün tek yolu budur. ha diğer öğrencilerde kendi bulundukları semtlerden bi zahmet otobüs ya da dolmuşla gelmeli. servis aracı şöförleri mi desem kasapları mı ortadan kalkıp trafik rahatlatılmalı.
canım belediyelerin inşaat mevsimi başladı sanırım. Yazın da turizmi baltalıyor diye yapmıyorlar bütün kış eşelenirler artık.
Esma Ercengiz dedi ki…
Elvancım aynı sabah aynı duyguları ben de yaşadım. Fotoğrafları sabah çekebilseydin keşke. 2 adımlık yolu dakikalarca gidemedik. İlk defa o yolun böyle tıkandığını gördüm. Zaten okulun ilk günü olduğundan herkes çocuğunu kendi bıraktı bu yüzden çok yoğundu yol. Bir de bahsettiğin o çalışmaları görünce ben de inanamadım. Gerçekten o çalışmalara okulun ilk günü start veren zihniyetleri düşündükçe, ülkem hakkındaki endişelerim daha da arttı.
elif dedi ki…
oylari ona gore versin izmir bence!

Bu blogdaki popüler yayınlar

ELMALI TURTA

CEVİZLİ ÇÖREK ( TOKAT ÇÖREĞİ )

GARANTİLİ SUFLE TARİFİ