GARANTİLİ SUFLE TARİFİ




Tarif Emel Başdoğan' a ait. Geçen yıl yanılmıyorsam Mayıs ayı gibi Kanal D de tam da öğlen saatlerine denk gelen "Tam Tadında" isminde bir yemek programı hazırlıyordu Emel Başdoğan. Hiçbir programını kaçırmamaya çalışıyordum. O kadar kaliteli, o kadar öğretici ve o kadar güzel bir programdı ki. Ve bir gün aniden yayından kalktı. Yaz dönemine girildiği için ara verildiğini düşünmüştüm ama maalesef yeni yayın döneminde başlayan programlardan biri olamadı. Neden bu tür yapımlar yeterli reyting alamaz anlayamıyorum, sanırım içinde sansasyon olmadığı için:(





16.06.2010 günü yayınlanan "Tam Tadında" programında Emel Başdoğan kızına çeyiz niyetine bırakacağı birkaç demirbaş tarifinin olduğunu, bunlardan birinin de başarısı garanti olan sufle tarifi olduğunu söyledi. Ben de hemen not aldım tabii. Neredeyse 1 yıl olmak üzere ama ben başarısından yapmadan emin olduğum tarifi ancak bu akşam yaptım ve beni yanıltmadı. Güzel Prensesim ile birer tane yedikten sonra hemen geçtim bilgisayarın başına. Çoğu kişinin sevdiği ama yapmaya cesaret edemediği, yapsa bile her seferinde başarılı olamadığı sufleyi bu tarifle yapın afiyetle yiyin diye hemennn yazıyorum:))

ÇİKOLATA SUFLE

Malzemeler :

30 gr tereyağ
3 yemek kaşığı toz şeker
120 gr bitter çikolata
1 paket vanilya
4 yumurta sarısı
4 yumurta beyazı
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı sıcak su



Yapılışı :

1- Çikolataları kırın. Tereyağ ile birlikte benmari usulü eritin. Tereyağ altta çikolatalar üstte olsun. Su dolu bir kabın içine başka bir kabın yüzer şekilde konarak içindekilerin eritilmesi benmari usulü oluyor.

2- Yumurta beyazlarını bir tutam tuz ilavesi ile katılaşana kadar çırpın. Daha sonra içine 1 yemek kaşığı pudra şekerini ve 1 tatlı kaşığı limon suyunu karıştırın.

3- 1 yemek kaşığı sıcak su ile 3 yemek kaşığı şekeri karıştırıp şeker eriyinceye kadar ocakta tutun.

4- Yumurta sarılarını vanilya ekleyerek çırpıp, erimiş şekeri yavaş yavaş ilave edip çırpmaya devam edin. Daha sonra erimiş çikolata-tereyağ karışımını ekleyin.

5- Bu arada fırını 190 dereceye ısıtın ve sufle kaplarınızı tereyağ ile yağlayıp üstlerine toz şeker serpin.

6- Çikolatalı karışımın içerisine çırpılmış yumurta beyazı karışımının önce az bir miktarını karıştırıp daha sonra tamamını ilave edip beyazlar sönmeden yavaş yavaş karıştırarak homojen olmalarını sağlayın.

7- Sufle kaplarını 1 parmak boşluk kalacak şekilde doldurup önceden ısıtılmış fırına sürün ve 13 dakika pişirin.

8- Fırından çıkardığınızda sıcak sıcakken; pudra şekeri serperek, üzerine bir top dondurma koyarak veya çırpılmış krema ilavesi ile servis yapabilirsiniz.

Daha önce de sufle denemelerim olmuştu ama bizim en çok hoşumuza giden tarif bu oldu. Bir daha eve sufle getirteceğimi yada dışarıda sipariş verip 30 dakika bekleyeceğimi hiç sanmıyorum. İnanın çekinmeyin, siz de deneyin. Evde kendi yaptığınız sufleyi yemenin tadına varın. Afiyet olsun...

Sevgili Emel Başdoğan' a tarif için, programlarında ondan öğrendiklerim için çok teşekkür ediyorum. Böyle insanlar iyi ki varlar.

Geçen pazar günü Hürriyet Gazetesi Pazar ilavesinde Ayşe Arman'ın Arman Kırım Bey ile yaptığı röportajı okumuş ve kanser ile mücadelesini, rahatsızlığını öğrenmiş, çok etkilenmiş ve çok üzülmüştüm. "Büyütmem gereken bir kızım var şalteri nasıl kapayabilirim?" diyen Arman Bey in ölüm haberini duydum 3 gün sonra. Çok üzüldüm. Arkasında kendini hatırlatacak eserler bıramış olması sanırım tek teselli. Ben de Hürriyet Gazetesi' nde "Simit-Havyar" isimli köşesinde verdiği tariflerden 2 tanesini deneyerek sayfamda yer vermiştim. Burada ve buradaki tarifler sonucundan çok memnun kaldığım tariflerindendi Arman Bey'in. Kendisine Allah tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Allah ım eşine ve kızına sabır ve metanet versin!

Sevdikleriniz sağlıklıyken değerini bilerek, tadına vararak yaşayacağınız günler diliyorum hepinize. Keyifli bir pazar olsun herkese :)

Yorumlar

Ihlaylamur dedi ki…
Valla sevili çikolata sevenler bunu denemezlerse kendilerine yazık etmiş olurlar derim ve giderim ! :D
Unknown dedi ki…
offf offf ki ne off ellerine sağlık Elvan'cım nasıl bir şey o öyle süper sana gelince istiyorum arkadaşım:)))
Bocuruk dedi ki…
Kızım her zaman doğrucudur ona göre:)) Sağol tatlı kızım prensesim benim:D

Baharcımmm,
Sen gel yeter ki yapmam mı hiç? Ne istersen.

Sevgilerimle...
Unknown dedi ki…
aaa Elvann sıparısmı alıyorsun:)bak ama yapılacaksa bende varım.Her sekılde super gorunmus.

Sufleyı Foca da yerdık.Bu tarıfle bır ılk yapayım bakayım.

Sen paylas bu garantılı tarıflerı canım benım.Emegıne saglık.
Bocuruk dedi ki…
Gülenaycımmm,
Geldiğinizde yapayım sana sıcak sıcak:) Sufleyi ben de ilk defa Foça da bir balıkçıda yedim. Sonrasında Özsüt, Dominos Pizza v.s. Kendim de yaptım bir kaç kez ama bu en güzeli oldu. Yaptığımda umarım sen de beğenirsin.
Sevgilerimle...
tarih84 dedi ki…
oğğğ sufle tarifi hgem de garantili:)) bende sevdiğim programların aniden kalkmasına sinir oluyorum, unutulmaz gibi vasat dizilker devam ederken bu yapımlar neden kalkar, iki lafi bir araya getiremeyen kadınları saatlerce kanalları meşgul ederken kalite+öğretici yayınlar neden olmaz offff
egeli dedi ki…
canım ellerine sağlık,bunu yapıcağım,harika olmuş gerçekten, zaten sevgili Emel Başdoğan'ın tarifleri hep garantidir, yıllar evvel Tefal'in programını yapıyordu, çok şey öğrendim bende o program sayesinde.
süper görünüyor! ellerine saglik..sevgiler..mutlu pazarlar...
U Yeah dedi ki…
çok zor çok :)
lezzetkahvesi dedi ki…
Nefis görünüyor ellerinize sağlık. Ben bir türlü cesaret edemiyorum sufle yapmaya :(
Bocuruk dedi ki…
Handancım,
Halkımız kaliteli yayınları sevmiyor bu artık su götürmez bir gerçek. Bu konuda benden de offfff ki offff:(
Sevgilerimle...

Mübeccelcim,
Yaparsan yorumunu almak isterim ama dediğin gibi Emel Başdoğan ın bütün tarifleri garanti. Keşke program devam etseydi de öğrenmeye devam edebilsedik biz de!
Sevgilerimle...

Hasretcim,
Teşekkür ederim:)
Sevgilerimle...

Sadece Umut,
Değil inan zor değil:) Bu arada hoşgeldin!
Sevgilerimle...

İsmetcim,
O kadar güzel şeyler yapıyorsun ki bunda cesaret edilmeyecek bir şey yok inan. Ve mutlaka yap, bana da yaz lütfen:)
Sevgilerimle...
ahter demir dedi ki…
bayılırım sufleye ama hep üşenmişimdir yapmaya...çok güzel görünüyor
Tijen dedi ki…
Elvan'cığım,
Ben de anlamıyorum kaliteli programların neden yayından kaldırıldığını. Oysa televizyonlar anlamsız programlarla dolu. Prensesler bayılmıştır eminim bu sufleye.
fatmazade dedi ki…
çok guzel gorunuyor...
ellerine sağlık.
Unknown dedi ki…
Arman Beyin o röportajını bende okudum ve ardındanda bu haberi almak gerçekten çok üzücü oldu. Allah rahmet eylesin, kalanlara sabır ihsan eylesin.

Tam tadında programını bende izliyordum ve çok şey öğrenmiştim. Hatta mercimekli izgara köftesini yapmıştım, eşimde bende bayılmıştık. Maalesef işe yarar programlar uzun soluklu olmuyor.
Suflen muhteşem görünüyor. En kısa zamanda deneyeceğim. Ellerine sağlık canım
Sevgiler.
lezzettabağı dedi ki…
Merhabalar, sufle yemeye gelebilir miyimmm bunlar çok güzel görünüyorlar. Belirttiğin gibi eminim kolay ve lezzet dolular.görüşmek üzere esenkal kocaman sevgiler.
Bocuruk dedi ki…
Sevgili Ahter,
Üşenilecek bir tarif değil inan:)
Sevgilerimle...

Tijen'ciğim,
Halkımızın geneli kaliteli yayın sevmiyor maalesef. Evet bayıldılar prensesler:) Hatta bugün tekrar yapacağım onlara.
Sevgilerimle...

Sevgili Fatmazade,
Teşekkür ederim:)
Sevgilerimle...

Sevgili Nazlı,
Arman Kırım için aminnn diyor dileklerine yürekten katılıyorum.
Mercimekli ızgara köfteyi yapıp paylaşsan ne güzel olur. Sufleyi denersen fikrini almak isterim. Güzel yorumun için teşekkürler:)
Sevgilerimle...

Şükrancım,
Tabii ki gel bekliyorum:)
Sevgilerimle...
nilay dedi ki…
Elvan'cım ;
tarifinin seninde belirttiğin gibi garantili olduğunu bende tasdiklemek istiyorum. Sürekli yapar oldum ,harika kabarıyor ,kıvamı çok güzel ve dondurma ile nefis oluyor :) paylaştığın için çok teşekkürler canım ,öpüyorum sevgiyle
Bocuruk dedi ki…
Nilaycımmm,
Denemene, tasdik etmene çok sevindim inan. Ben de bu akşam tekrar yapmak niyetindeydim, geç oldu. Yarın artık:) Ben de güzel yorumun için teşekkür ediyor ve çok öpüyorum seni.
Sevgilerimle...
nurcan bekar dedi ki…
Merhabalar...Bende sufle tarifinizi denemek istiyorum ama 1 yemek kaşığı suyla eritilen 3 yemek kaşığı şeker bölümünü anlamadım..Şeker karamel kıvamına gelecek?şimdiden teşekkürler...
Bocuruk dedi ki…
Merhaba Nurcan Hanım,
Hayır karamelize olmayacak çünkü ılık suda şekeri karıştırıyorsunuz. Yani şeker hafif de olsa erimiş olacak. Şimdiden afiyet olsun:)
Sevgilerimle...
ayten dedi ki…
Merhaba, öncelikle ellerinize sağlık, çok güzel görünüyorlar:) Ben tarifinizi denemek istiyorum fakat aklima bir şey takildi, yumurta sarılarına ocakta ısıttığınız şeker karışımını ilave etmişsiniz, bu sırada sıcak olan şekerli karışım yumurta sarılarını pişirmiyor mu ya da eğer şekerli karışım soğuk ise; soğuduğu zaman donmuyor mu, şimdiden teşekkürler, tekrar elinize sağlık!
Bocuruk dedi ki…
Ayten hanım,
Umarım cevap için gecikmemişimdir. Şekeri yavaş yavaş ilave edip hızla çırpmaya devam ederseniz hiç bir şey olmuyor. İçinizin rahat etmesi açısından sıcak suda şekeri eritip biraz ılınınca da karıştırabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun:)
Sevgilerimle...
Adsız dedi ki…
bu kadar berbat bı suflem olmamıstı herseyı dedıgınıze gore yaptım fakat rezalet oldu.ustelık 2. denememde de aynı rezalet sonuc.kaldırın su tarıfı.
Bocuruk dedi ki…
Sevgili Ayşe,
Neden olumsuz bir sonuç aldın bilemiyorum ancak ben defalarca yaptım sonuç mükemmeldi. Ayrıca Cafe Sardunya Sevgili Nilay ki üstte yorumu da var denediğini ve çok beğendiklerini yazdı. O nedenle üzgünüm tarifi kaldıramam. Cümlenden daha iyi sufleler yaptığın gib bir sonuç çıkıyor. Sen o tarifleri yaparsın olur biter.
Sevgilerimle...
asuman dedi ki…
tadı felaket..sadee yumuta köpüğü bebat nasıl bunu yayınladınız.hepsini çöpe attım yazık ya aktime meğime malzememe..
aslı dedi ki…
berrrrbaattt.berbat sakın denemeyin ben denedim pişmanım..
Bocuruk dedi ki…
Aynı kişi olduğunu tahmin ettiğim adı her ne isen; sen bir daha kesinlikle deneme zaten. Taklitte ustalığın malum ama hırsını nasıl alacağını bilememişsin yazık sana.
Adsız dedi ki…
İçinde un yok... Çikolatalı omlet gibi :((( Ben denedim beğenmedim açıkçası
Bocuruk dedi ki…
Doğru içinde un yok ama benim için güzel bir lezzet. Demek ki çikolatalı omleti de sevenler var:)))
Sevgilerimle...
Adsız dedi ki…
İnternette araştırırken buldum bu siteyi ve bayıldımmm.Anneme yaptırdım hemen ve afiyetle yedik.
Bir dahaki sefere kendim yapmayı deniycem
Ellerinize sağlık !
Adsız dedi ki…
merhaba tarifinizin oldukça başarılı bir imajı var ve denemeye karar verdim. bir sorum olacak sufle kaplarını koyacağım tepsiye biraz su koymam gerekir mi? bu işlerde acemiyim de:)
Bocuruk dedi ki…
Hayır tepsiye su koymanıza gerek yok. Cevap için umarım geç kalmamışımdır. Afiyet olsun:)
Sevgilerimle...
sevim dedi ki…
unsuz nasıl oluyor merak ettim açıkcası.deneyeceğim teşekkürler.
Adsız dedi ki…
İyiGünler Bende Denemek İstiyorum Ancak Bitter Çikolata Sevmem Acaba Sütlü Çikolata ile Yapsam Olurmu ve Nasıl Bir Tebsi Bu Acaba Yuvarlak Marketlerde Browni Kek Kasesi Kağıt Olanı Var'ya O İle Yapsam Olurmu ?
Bocuruk dedi ki…
Sütlü çikolata ile de yapabilirsin. Ancak kağıt kek kalıpları olmaz. Fırına dayanıklı kaplardan kullanmalısın. Kağıt kalıplar tutmaz malzemeyi.
Sevgilerimle...
Adsız dedi ki…
KESİNLE OLMAZ. ZATEN BİTTER ÇİKOLATA TADI KALMIYOR. BİTTER ÇİKOLATA KULLANILMASININ NEDENİ ŞELERİ AZ OLDUĞU İÇİN ORAN GÜZEL AYARLANIYOR VE YA GÜVEÇ KAP YA DA PORSELEN KÜÇÜ KAP OLMASI GEREKİYOR SAYGILARIMLA...
Adsız dedi ki…
Merhaba,7 kisi icin yapmak istiyorum.Bu tarif kac kişilik?Tesekkurler.
Bocuruk dedi ki…
Merhaba,
Tariften 5 adet sufle çıkıyor. Kusura bakmayın geç gördüm yorumunuzu, umarım yardımcı olabilmişimdir.
Sevgilerimle...
Görüntüdekiler gerçekten iştah kabartıcı...enfes görünüyorlar...yarın bu nefis çikolata ziyafetlerinil yapmak için sabırsızlanıyorum.ve bu benım ıcın tam anlamıyla ılk mutfak macerası olacak umarım afıyetle basarabılırım.TARIFINIZ ICIN TESEKKÜRLER :*
Görüntüdekiler gercekten ıstah kabartıcı.bu enfes çıkolata ruyalarından sabah hemen yapıcam ve ılk uzun matrajlı mutfak seruvenımı sızın gıbı tatlı dıllı kafamda da de tatlı bır kısı olarak hayal ettıgım bırının tarıfınden hayata gecırmemın keyfı daha surecege benzıyor...
ceren dedi ki…
merhaba tarifinizle sufleyi denedim fakat ağır bir yumurta kokusu var neden olabilir?
Bocuruk dedi ki…
Sevgili Ceren,
Tarifin içinde 120 gr bitter çikolata ve bir miktar limon suyu var üstelik fırınlanıyor. Yumurta kokusu hiç olmadı benim yaptıklarımda ve kakao baskınlığından dolayı da olmaması lazım. Yumurtalarda bir sıkıntı olmasın?
Sevgilerimle...
Adsız dedi ki…
Tarifinizi denemek istiyorum ama gr cinsinden degil de evde olcebilecigimiz cinsten yazar misiniz
Bocuruk dedi ki…
Tarifte gr olarak yazılan iki malzeme var 1. si 30 gr tereyağı; 250 gr lık paketlerde 50 gr lar çizgiler halinde ayrılmıştır malumunuz ve 50 gr lık kısmın yarısından 1 cm fazla kesin olur biter. 2. gr malzeme 120 gr çikolata ki genelde 80 gr lık kare bitterlerden alınır 1,5 paket bitter işinizi görür. Çikolatayı kaşıkla nasıl ifade ederdik diye bir an durup düşündüm açıkcası:))
1miimar dedi ki…
mrb ben de yaptım tarifinizi mükemmel oldu:) biraz acı oldu sadece. Şekerini iyice erittim karamel gibi oluyor demi. Sormak istediğim fırından çıkardım hemen söndü sönmemesi için ne yapabiliriz. Teşekkürler
aylin dedi ki…
mrblar herkese,
Bende az önce denedim tarifinizi hamuru aynı dışarıda yediğim gibi olmuş yalnız içinde akışkan bı kıvam elde edemedım ama 15 dk pişirdim sanırım fazla geldi dakıkası ama ben tadını çok beğendim tavsiye ederim...
ceren dedi ki…
İlk sufle denememi sizin tarifinizle yaptim. Sonuc gercekten cok basarili oldu. Artik disarda sufle yemem asla :))
Adsız dedi ki…
İlk denemem de olmıyacak sandım, ama yedigim en guzel sufke oldu, tek sorun hic kabarmadi neden olabilir? Firin isisi yuksek olsa kabarmasini engellermi? Yada ne olabilir,

Tesekkur ederim
Adsız dedi ki…
İlk denemem de olmıyacak sandım, ama yedigim en guzel sufke oldu, tek sorun hic kabarmadi neden olabilir? Firin isisi yuksek olsa kabarmasini engellermi? Yada ne olabilir,

Tesekkur ederim
Bocuruk dedi ki…
Sevgili 1mimar ,
Sevgili Adsız misafirim,
Sorulara cevap vermeye çalışayım;
- Biraz acı olması bitterdeki kakao oranıyla alakalı olabilir. Daha düşük oranda kakaolu bitter tercih edebilirsiniz.
- Fırından çıktıktan kısa bir süre sonra bütün sufleler söner önemli olan akışkanlığının olması bence.
- Fırını 190 dereceye ısıtmış olun ve 13 dakikayı kesinlikle geçirmeyin.
Sevgilerimle...
Bocuruk dedi ki…
Sevgili Ceren,
Beğenmene çok sevindim. Biz de sufleyi evde yiyoruz artık:)
SEvgilerimle...
Lr guzellik dedi ki…
akışkanlıgı hiç olmadı verilen süreyide geçmedim :S nerde yanlışklık yapmış olabilirim acaba ?
Lr guzellik dedi ki…
akışkanlığı olmadı.. nerde hata yapmış olabilirim acaba ? derceyi ve dakikayıda geçmedim halbu ki :(
Adsız dedi ki…
Srpl selam şimdi suflenizi yaptım tamam tat olarak süper ama akışkan olmadı hadi dedim 13 dakika fazladır bi parti daha attım 10 dak tuttum ama yine akışkan olmadıııı :(
EstideGeLdim dedi ki…
Çok güzelmiş tsk ler vala süper bir tarif
Unknown dedi ki…
tarifi %100 uyguladım ama kek gibi oldu. neyi yanlış yaptım anlamıyorum. 3 tanesini pişirdim 3 tanesi de dolapta onları da yapınca alcağım sonucu yine yazacağım. sevgiler.
Adsız dedi ki…
13 DAKIKA ONEMLI VE ISI NE ERKEN NEDE GEC NE SICAK NEDE SOGUK SUFLE KONSANTIRE GEREKTIREN BIR TATLI TURUDUR. VE SESI SEVMEZ CABUK VE DIKKAT GEREKTIRIR
arzu sonmez dedi ki…
Su an denedim tarifi ve uzulerek soyluyorum ki ilk kez bir tarifi denerken malzemeyi cope atmak zorunda kaldim. Ustelik 2 kez! 3. Kez de denemicem tabii. Malzemeye mi, zamanima mi, cikan bos bulasiga mi yoksa sevgililer gununde bu tarifi denemeye kalktigima yanayim bilemedim:(
Adsız dedi ki…
Denedim ben de buradaki tarifi harfiyen ama kek gibi birşey oldu. Bir daha da Türk sitelerinden tarif almam sanırım. "Garanti" biraz fazla olmuş gibi...
Adsız dedi ki…
RABİA
merhaba,
tarifinizi denedim ancak tam bir hayal kırıklığı :( bildiğimiz sufle ile pek alakası yok,akışkan bir çikolatası olmadı, değişik bir lezzet fakat bu fırından çıkan şeyler sufle değil. unlu tariften şaşmamalıymışım, sayın yayın sahibi yalnızca bu tarifin adını değiştirmenizi öneririm. fırında 13 dakikadan az tutmuş olmama rağmen sünger gibi oldu...
selin dedi ki…
Merhaba,
Evde ilk sufle deneyimimi bu aksam gerceklestirdim; ancak kek gibi oldu, 13 dkyi gecirdim malesef, umarim bu yuzdendir keke benzemesi :( ama yine de lezzeti yerindeydi bi sonraki sefere kivami yakalayacagimi umuyorum.
Adsız dedi ki…
verdiğiniz tarifi uyguladık ancak sanırım içinde un olmadığından yaptığımız şey sufleyle alakasız bişey oldu.ailecek beğenmedik.unsuz sufle mi olur ?
Unknown dedi ki…
Merhaba, kaç gündür cepten bu tarifine bakıyorum, yapsam mıı yapmasam mı diye kararsız kalıyorum. yorumları okumadan yapmak istemedim...
yorumların bazılarına çok güldüm:)
Bazı yorumlar da faydalı olmuş,soru işaretlerimi ortadan kaldırdı.
bazı deneyenler akışkanlığın olmadığını yazmış, sıcaklıktan ve dakikadan ötürü olduğunu söylemişsiniz.. fakat mini fırınların sıcaklığı ile turbo fırınların sıcaklığı bir olmuyor (denediğim kurabiyelerin olmayışından anladım).
acaba siz hangi fırını çeşit kullanıyorsunuz? turbolu mu turbosuz mu?
bugün yoruma cevap vermen ne güzel olurdu , bende bu akşam dener,yarına oldu veya olmadı cevap yazardım :)))
ayrıca bazı şeylerin elden ele değiştiğini düşünüyorum ;)
Bocuruk dedi ki…
Sevgili Yeni Gelin,
Öncelikle akşam cevap yazamadığım için özür dilerim. İçinde acil servis ziyareti de bulunan hoş olmayan bir akşamdı... Fırınım dilediğinde turboyu da çalıştırabildiğin bir fırın ancak ben turboyu çalıştırmadan normal alt-üst konumda pişiriyorum sufleyi. Yorumların eleştirel olanlarından samimi bulduklarım için üzüldüm emeklerine yazık olmuş diye. Ancak bazılarının özellikle de adsız olarak kasıtlı yazıldığını düşündüklerim için inan ben de sadece güldüm. Çok değerli blog arkadaşım var deneyen ve beğenen yorumu üstte. Cafe Sardunya Nilay o beğenmiş demek ki tarifte sıkıntı yok. Umarım sen de sevebileceğin bir sufle yaparsın.
Sevgilerimle...
Unknown dedi ki…
Keşke cevabını bekleseymişim :)
ben alt üst + turboyu çalıştırdım,
tabi sonuç erimiş çikolatadan eser yoktu :(
Allah'tan ölçüyü yarım ölçü yapmıştım :)
tekrar denediğimde turbo kısmını açmadan deneyeceğim..
başardığım gün yazacağım.
Not: pek becerikli biri değilimdir:D


Ayrıca geçmiş olsun:(
Unknown dedi ki…
Merhaba

Öncelikle şimdiye kadar denediğim en güzel suflee tarifiydi.Evdeki herkesten tam puan aldım.Özellikle sufle canavarı olan erkek arkadaşım o kadar çok beğendi ki hiç sormayın.Bundan sonra dominostan söylemeyecekmiş :)

Yalnız bir sorum olacaktı herşeyi mükemmel olmasına rağmen pek kabarmadı sıvı halinden 1 parmak fazla kabardı :( Acaba nerde yanlış yaptım? Birde tuz miktarı 4 yumurta akına göre tahminen kaç kaşık olabilir onu merak ettim.
Tekrardan paylaşım için teşekkürler İyi günler dilerim
Bocuruk dedi ki…
Merhaba Begüm,
Öncelikle sufleyi beğenmenize çok memnun oldum. Afiyet şeker olsun :) Benim de eşim aynı yorumu yapmıştı dominostan söylemeyelim artık :))) Benimkiler de fotoğraflardaki kadar kabardılar. Tuz kaşık ile değil iki parmağının arasına alabildiğin kadar fiske yada tutam tabir edilir ya öyle. Yumurta beyazını olabildiğince çok çırp ve diğer karışıma ilave ederken önce 1/3 ü kadarını karıştır sonra kalanını beyazları söndürmeden hafif hafif. Bir sonraki denemende buna dikkat et bakalım ne olacak. Bana da yaz olur mu?
Sevgilerimle...
selma dedi ki…
merhaba ben ilk defa sufle yaptım görünüş olarak çok güzel oldu kabardı falan ama içi kuru oldu acaba kek gibi fırında çok mu beklettim?
Bocuruk dedi ki…
Sevgili Konuklarım,
Sufle tarifi olumlu olduğu kadar olumsuz yorum da alınca Sevgili Emel Başdoğan ın face sayfasına bir mesaj yazarak ona sordum yanlış aktardığım bir şey mi var diye. Gelen cevap bu linkte : https://www.facebook.com/FoodieByEmelBasdogan/posts/10151432584352663?comment_id=25310131&offset=0&total_comments=1&notif_t=share_comment
Sevgilerimle...
Adsız dedi ki…
tarifi ücüncüye denedim fakat yine hüsran.. ki başka tariflerle sufle denemelerim başarılı oluyordu. nerede yanlış yapıyorum acaba bir türlü tutmuyor bu tarif..
Adsız dedi ki…
merhabalar tarifinizi denedim ve sonuç müthiş oldu.tarifinizi ,yorumlarınızı okurken bende güven oluşturmuştunuz,yanılmamışım . Teşekkür ederim tarifinizi paylaştığınız için,sevgilerimle
Adsız dedi ki…
Unsuz nasil oldugunu kafam almasa da deneyecegim simdi hadi bakalim:)
Adsız dedi ki…
Unsuz da oluyormuş yepp.
Sufle kabım olmadığından küçük güveç kaplarında yaptım, küçük güveç kaplarım çok da küçük olmadığından 3 tane çıktı. Daha önceki denemelerimde içinin kıvamını bir türlü tutturamamıştım bu kez oldu! Olumsuz yorumlara aldırmayın, ben elini sürdüğü her şeyi berbat eden bir insan olmama rağmen başarılı oldu:=)
candan dedi ki…
Suflem guzel oldu ama cikardiktan sonra söndü biraz sonmemesi icin napmam lazımdi
Adsız dedi ki…
Merhabalar ,

oncelikle bu guzel tarifiniz icin size tsk ederim.zor begenen kocamdan tam gecer not aldim :) ve bizde artik dominos dan sufle siparisi vermiyoruz. fakat size bir sorum olacak . akiskan kisimlari gayet guzel olmasina ragmen kek gibi pisen yan taraflari tamda kek tadinda olmuyor.acaba bu unsuz olmasindan dolayi mi ...yorumlarinizi rica ederim ...
Bocuruk dedi ki…
Afiyet olsun beğenmenize çok sevindim. Akışkan olmayan kısmın kek gibi olmama konusuna gelince, kek gibi olmayacak zaten. Oldukça iyi tutturmuşsunuz demek ki kıvamı ellerinize sağlık. O kısmın tadını sevmediniz mi peki?
zeynel dedi ki…
Îki defa yaptım harika oldu emeğinize sağlık Allah razı olsun başka lezzetleriniz varsa mutlaka denemek isterim
Unknown dedi ki…
Muhtexseeem
Unknown dedi ki…
Muhteseeeem
ayşe kamer dedi ki…
bende denedim herşeye çok dikkat ettim harfi harfine uyguladım ama malesef.. bende yapamadım galiba. en kötüsü de nerde hata yapmış olabileceğimi bilmiyorum. akışkanlığı hiç olmadı. üzgünüm.
ela dedi ki…
Dalga mi geciyorsunuz siz ya olumlu paylasin yapanlar bu nedir ya yumurtaya yazik emege yazik azuldum vallahi tek kelimeyle vasat bur de hala cevap veriyorsunuz neden olmamis olabilir diye bildigin sunger bu ya ici akiskan oldu evet ama disi tadi goruntude hos degil

Bu blogdaki popüler yayınlar

ELMALI TURTA

CEVİZLİ ÇÖREK ( TOKAT ÇÖREĞİ )