İGLO ETKİNLİĞİ ve ÇİKOLATALI MİLFÖY


Sevgili Tijen' den İglo Etkinliği için davet maili aldığımda İglo'nun sadece bahçe bezelyesi, balık kroketi ve sebze kroketini denemişliğim vardı. Bahçe bezelyesini kullandığımda diğer dondurulmuş bezelyelerden çok farklı olduğunu düşünmüştüm. Balık kroket ise miniğimin yani küçük kızım İrem'in favorisiydi. Sebze kroketi de ben çok seviyordum. Ama ne İglo'nun ne zamandır Türkiye pazarında olduğundan haberim vardı ne de diğer ürünlerinden. Sadece son zamanlarda pişirilmiş neredeyse sunuma hazır iki deniz ürünü Akdeniz Levreği ve Ege Çipurası ilgimi çekiyordu, ancak denememiştim. Son zamanlarda bloga olan ilgisizliğim Tijen in İglo ürünleri ile yaptığı birbirinden güzel tariflerini de gözden kaçırmama neden olmuştu. Böylelikle İglo Etkinliği benim için her yönden çok faydalı oldu.

Tijen' in güler yüzü ve samimi ilgisi her şeyin üstündeydi ve biz orada bulunduğumuz bir kaç saat içerisinde işini profesyonelce yapan bir firma tarafından mükemmel bir şekilde ağırlandık. Önce minik bardaklar içinde tatlı mısır-bezelye karışımlarımız geldi. Haşlanmış ve limon-zeytinyağı ile soslanmıştı. Bundan sonra çocuklara evde bu şekilde atıştırmalıklar yapmaya karar vererek bardağı temizledim:))




Sonra balık çorbalarımız geldi. Ben denizden ne çıksa yiyeceklerdenim ama sevmeyenlerin bile beğenerek yedikleri bir nevi deniz ürünleri festivali başlamış oldu.

Ara sıcak olarak sebze ve balık kroketler, prenses patates, somonlu kanepe Tijen'in hazırladığı iki değişik sos eşliğinde sunuldu. Hemen tarifleri soruldu, alındı. Soslardan birisinin tarifi burada. Diğeri de mayonezli, maydanozlu, sarımsaklı bir sostu. Ellerine sağlık Tijen'ciğim:)

Daha sonra gurme karidesli-peynirli salatamız geldi. Tek başına bir öğün olabilecek kadar doyurucu, sağlıklı ve leziz.




Ana yemek olarak İglo'nun yeni deniz ürünlerinden Akdeniz Levreği vardı. 14 dakikada sofranıza getirebileceğiniz sanki yeni tutulmuşcasına deniz deniz kokan bir balık. Hem de nefis bir sos eşliğinde ve bu sos zaten paketin içinde. Balığın yanında buharda pişmiş sebzeler yine Tijen'in tarifi olan hardal-krema karışımı bir sos ile sunuldu.


Bu Fotoğraf Sevgili Selin' in objektifinden :)


Balık yendiğinde tatlı olmazsa olmazdır bilirsiniz. Evde hiç bir şey olmasa bir dilim tahin helva atar insan ağzına. İglo o kadar güzel ve kusursuz bir etkinlik düzenlemiş ki enfes tatlımızı da unutmadılar tabii. Vanilyalı dondurma eşliğinde sunulan çikolatalı milföyler... hımmm nasıl anlatsam;) anlatılmaz hemen bir koşu İglo milföy ve iyi bir bitter çikolata alınır evde yapılır o enfes lezzet tadılır mı desem? Evet evet öyle diyorum. Haydi markete... Milföy gerçekten çok farklı ve güzel. Misafirlerin yanında koltuklarınızı kabartacak kadar güzel kabarıyor. Bundan sonra başka bir marka milföy kullanabileceğimi sanmıyorum. Kullandıkları yağ o kadar iyi ki, yıllardır her milföy yedikten sonra bana sıkıntı veren midemin inanın bu defa gıkı çıkmadı :))


Bu Fotoğraf Sevgili Figen'in objektifinden:)

Bizleri bu kadar güzel ağırladıktan sonra kocaman çantalarla yolcu ettiler. Sevgili Tijen' e güler yüzü, samimi ilgisi, bıkmadan verdiği bilgiler için, İglo' ya bizlere böyle güzel bir etkinlikte biraraya gelme şansı verdiği için çok teşekkürler:)


Bu Fotoğraf da Sevgili Figen' in objektifinden:)

Etkinlik sonrası eve geldiğimde yıllardır her ihtiyaç duyduğumda kızlarıma, evime sahip çıkan bana desteklerini hiç bir zaman esirgemeyen anneme ve kız kardeşime heyecanla anlattım günümüzü. Akşam yemeği için onlar çoktan bir şeyler hazırlamışlardı. Ben de hediye verilen ürünlerden milföyü denemek üzere tatlıyı yapayım bari dedim;)

ÇİKOLATALI MİLFÖY



Malzemeler :

İglo milföy (kaç adet yamak istiyorsanız o kadar)
%70 kakaolu bitter çikolata
üzeri için pudra şekeri
yanına vanilyalı veya kaymaklı dondurma
süslemek için çikolata sos

Yapılışı :

Milföy yapraklarının yumuşamasını bekleyin. Bir fırça yardımı ile her birine su sürün. 2-3 kare parça çikolatayı milföyün ortasına sıralayıp katlayarak kapatın ve hafifçe iki kenarın birbirine yapışmasını sağlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıralayıp 180 derecede kabarıp pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkarınca pudra şekeri serpip, servis tabaklarına koyduğunuz dondurmalar eşliğinde çikolata sos ile süsleyerek servis edin.

İglo' nun lezzet etkinliğinde bize ikram edilen tatlının tarifi tam bu mudur bilemem. Ama milföy harika olduğu için lezzeti yakaladığımı düşünüyorum. Sıcak ikram etmeniz gereken bu tatlıdan ev halkınızı ve konuklarınızı mahrum etmeyin derim.

Bu arada; Türkiye' de blogspot uzantılı adreslere erişim mahkeme kararı ile durdurulmuş durumda. Ben yine de yazımı yayınlayacağım. Çünkü biliyorsunuz youtube un yasaklı olduğu dönemde başbakanımız bile "ben girebiliyorum" demişti. Yolu var biz de girebiliyoruz. Ancak sorun bu değil. Sorun kurunun yanında yaşın da yanması. "Bloguma Dokunma"...

Hepimize yasaksız yarınlar, sağlıklı ve mutlu bir hafta diliyorum...

Yorumlar

FİGEN KARAVAŞ dedi ki…
Elvanım cok guzel anlatmıssın.Çok güzel bir gündü, sevdiklerimi gördüm, Tijeni tanıdım:)

Öpüyorum canımm,

Figen Karavaş
Elvancım değerli katılımın için biz teşekkür ederiz sana:)
Sizlerin sayesinde çok keyifli ve inanılmaz güzel geçti...
Menümüzü beğenmiş olmanda ayrıca bizi mutlu etti. Afiyet bal olsun. Çok teşekkür ederim.
En kısa zamanda tekrar görüşmek ümidiyle
Kucak dolusu sevgiler
Bocuruk dedi ki…
Figencim,
Teşekkür ederim. Güzel bir günü başka türlü anlatmak mümkün değildi ki:) Ben de seni öpüyorum canım benim.

Tijencim,
Her şey çok ama çok güzeldi. Müthiş keyif aldım. Güzel şeyler öğrendim. Daha ne olsun. Tekrar teşekkür ederiz:) Ben de en kısa zamanda tekrar görüşmek isterim.

Sevgilerimle...
slnpyz dedi ki…
Canım benim ne güzel anlatmışsın.Link içinde teşekkürler.Öpüyorum çok :)
Nilgün dedi ki…
Ne güzel bir gün yaşamışsınız. Ben çoğu ürünü sürekli kullanıyorum çok da memnunum. İzmir'liyim ama hiç böyle toplantılardan haberim olmuyor. Olsa sizlerle tanışmak adına mutlaka gelirim. İyi haftalar dileği ile..
bekdikli dedi ki…
8 mart kadınlar gününüz kutlu olsun..
sevgiler....
LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki…
Elvancım; yenilerle tanışmak, eskilerle yeniden görüşmek ve Tijen'i tanımak benim için de çok keyifliydi. İnşallah tekrar en kısa zamanda görüşürüz..

Bu blogdaki popüler yayınlar

ELMALI TURTA

CEVİZLİ ÇÖREK ( TOKAT ÇÖREĞİ )

GARANTİLİ SUFLE TARİFİ