ŞAFAK ÇORBASI
Özellikle kışı sert geçen yerlerde çorba vazgeçilmezdir. Benim çocukluğum da hep böyle memleketlerde geçtiğinden soframızın baştacı çorba olmuştur her zaman. Annem çeşit çeşit çorba yapar. Aslında o tarifleri de burada paylaşmalıyım birara. Ancak bugünkü çorbanın tarifi Emine Beder' e ait. Ramazan ayında gazete eklerinde verilen bir kitapçıktan alarak yaptım. Mutlaka yapın, inanın pişman olmayacaksınız :)
Tarifi aynen dergideki şekli ile yazıyorum ;
Malzemeler :
1 orta boy soğan
1 orta boy havuç (ben 2 tane kullandım)
3 orta boy patates
1 çorba kaşığı salça (ben yarısını domates, yarısını biber salçası kullandım)
1/2 çay bardağı sıvı yağ (3 yemek kaşığı kullandım)
4-5 su bardağı et suyu veya su (kereviz sapı eklenerek haşlanan tavuğun suyunu kullandım)
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber
Yapılışı :
Tencereye sıvı yağı alalım. Küp doğranmış soğanı ve tavla zarı iriliğinde doğranmış havucu ekleyerek soğanlar pembeleşene dek kavuralım. Salçayı ekleyip yarım dakika daha kavuralım. Tavla zarı iriliğinde doğranmış patatesi, tuzu ve suyu ekleyerek ağır ateşte sebzeler diriliklerini kaybedene dek pişirelim. Çorbayı robot veya blendır yardımı ile pürüzsüz kıvama getirelim. Üzerine kıyılmış maydanoz ve karabiber serperek servis yapalım.
Yoğurtlu çorbalar hariç her çorbayı bol limon suyu ile sevdiğim için bu çorbada da servis esnasında limon kullandım. Bol C vitamini hepimize lazım bu günlerde bence siz de kullanın :)
Sağlıklı, mutlu ve keyifli günler olsun herkese...
Tarifi aynen dergideki şekli ile yazıyorum ;
Malzemeler :
1 orta boy soğan
1 orta boy havuç (ben 2 tane kullandım)
3 orta boy patates
1 çorba kaşığı salça (ben yarısını domates, yarısını biber salçası kullandım)
1/2 çay bardağı sıvı yağ (3 yemek kaşığı kullandım)
4-5 su bardağı et suyu veya su (kereviz sapı eklenerek haşlanan tavuğun suyunu kullandım)
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber
Yapılışı :
Tencereye sıvı yağı alalım. Küp doğranmış soğanı ve tavla zarı iriliğinde doğranmış havucu ekleyerek soğanlar pembeleşene dek kavuralım. Salçayı ekleyip yarım dakika daha kavuralım. Tavla zarı iriliğinde doğranmış patatesi, tuzu ve suyu ekleyerek ağır ateşte sebzeler diriliklerini kaybedene dek pişirelim. Çorbayı robot veya blendır yardımı ile pürüzsüz kıvama getirelim. Üzerine kıyılmış maydanoz ve karabiber serperek servis yapalım.
Yoğurtlu çorbalar hariç her çorbayı bol limon suyu ile sevdiğim için bu çorbada da servis esnasında limon kullandım. Bol C vitamini hepimize lazım bu günlerde bence siz de kullanın :)
Sağlıklı, mutlu ve keyifli günler olsun herkese...
Yorumlar
AFİYET OLSUN...
optümmmm
Figen
Tarifi buna benziyor..
http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/lezzet/corbalar/safak-corbasi.php