HAŞHAŞLI KREMALI EKMEK

Ekmek bahane, bloga yazmak şahane!

Güzel Prensesim i biliyorsunuz; büyük kızım... O ilkokuldayken kitap okumayı sevmeyecek diye çok korkuyordum. Hakikaten başlarda çok isteksizdi. Sonra bir başladı okumaya şimdi durdurabilene aşkolsun. Rol model olmak geç de olsa sonuç veriyor unutmayın. Gerçi çok geç de olmadı prensesimin hakkını yemeyeyim. En son katıldığım veli toplantısında edebiyat öğretmeni "o sınıfımızın edebiyatçısı" dediğinde ağzım kulaklarımdaydı resmen :) Çok da iyi bir blogcu oldu. Günlük yazılardan oluşan bu ve okuduğu kitaplarla ilgili yazılar yazdığı bu blogu okumanızı tavsiye ederim.

Bir bayram ve uzun bir tatili daha bitirdik. Sağlıkla, sevdiklerimizle daha nice bayramlar, güzel günler görelim inşallah. Bayram boyunca İzmir de hava tek bir gün hariç çok güzeldi. Hem dinlendik hem gezdik, bu güzel havaların tadını çıkardık. Ben bayram tatlısı olarak Sevgili Müge' nin tarifi olan daha önce sayfamda da yayınladığım Profiterol yaptım. Çünkü Şef çok seviyor. O kadar seviyor ki 2 gün içerisinde ikinciyi de yapmış olmama rağmen en çok o yedi :)

Evet gelelim ekmek makinamla yaptığım ekmeklerden çok severek tükettiğimiz kremalı ekmeğe; tarif Sevgili Devletşah' a ait. Buraya tıklayabilirsiniz. Ayrıca tarifi aşağıya da kopyaladım.

HAŞHAŞLI KREMALI EKMEK


Malzemeler :

2 su bardağı un
3/4 su bardağı su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı krema
1,5 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı instant-maya
2 yemek kaşığı haşhaş

Hazırlanışı :
  1. Bütün malzemeler karıştırılarak hamur yoğurulur.
  2. 40 dakika mayalanması için sıcak bir yerde bekletilir.
  3. kabaran hamur tekrar yoğurulur.
  4. 25 dakika daha mayalanması için bırakılır.
  5. 180 dereceye ısıtılmış fırında 40 dakika pişirilir.
Not
  • Ölçüler ekmek makinasında 1 numaralı normal ekmek programında küçük boy içindir.

Aşağıdaki fotoğraftaki mücver karışık sebze ile yapılmış bir tarif. Ve; hani ne pişireyim derdine bir fikir vermek için koymak istedim. İçinde kabak, patates, havuç, lahana, soğan, pırasa, peynir, maydanoz ve dereotu var. Tabii bir de yumurta, un, tuz, karabiber. Bence yapın. Evet kızartma ama çok sık yapılmadıkça zararı yok. Ayrıca çocuklar bayılıyor ve bir dolu sebzeyi de bir anda yemiş oluyorlar.


Hepimize iyi bir hafta olsun... :)

Yorumlar

Ihlaylamur dedi ki…
Sen mükemmel bir annesin gerçekten :)
FİGEN KARAVAŞ dedi ki…
Canımmmm, Merve ye basarılar dilerim:) Hos sitesine de gidip yazdım ama:)

Operim siziii,
Figen,
Nenoni dedi ki…
Mücveri aynen kızartma yaptığım gibi hazırlayıp fırına sürüyorum.E kızartmanın yerini tutmuyor ama gene de güzel oluyor.
merhaba canım güzel bir günün ardından uğrayıp ziyeret etmek istedim tarifleriniz çok hoşuma gitti
patates krebinize bayıldım ben biraz daha değişiğini yapıyordum bir de böyle deneyeceğim. sevgiler.
Adsız dedi ki…
MERHABALAR, EKMEK MAKİNENİİZN MARKASI NEDİR.BENDE EKMEK MAKNESİ ALMAK İSTİYORUM FAKAT HANGİSİ DAHA İYİ BİLEMİYORUM YADA NELERE DİKKAT ETMEM GEEKTİGİNİ.BİLGİ VERİRSENİZ ÇOK SEVİNİRİM.BAŞARILARINIZIN DEVAMINI DİLİYORUM.
Bocuruk dedi ki…
Uzun zamandır sayfama bırakılan yorumlara cevap veremiyorum, özür dilerim. Güzel Prensesim, Figencim, Nenonicim ve Sevgili Örgü Çantam hepinize teşekkür ederim:)
Sevgili Adsız okurum; ekmek makinem Esse Marka. Çift bıçaklı ve ben oldukça memnunum. Kek yapma, reçel yapma ayarları da var ancak hiç kullanmadım. Sinbo dan da herkes memnun. İkisinden birini al derim ben:)
Sevgilerimle...
bırtutamkekik dedi ki…
merhabalaar:)
sayfanızı tesadüfen keşfettim...
iyi ki de buldum sayfanızı...
seve seve hemen izlemeye aldım...
nice güzel paylaşımlara...
bende sizi beklerim sayfama...
gönül dolusu sevgilerimle...
:)

Bu blogdaki popüler yayınlar

ELMALI TURTA

CEVİZLİ ÇÖREK ( TOKAT ÇÖREĞİ )

GARANTİLİ SUFLE TARİFİ