PATATES KREP



Digitürk' deki Home TV kanalı seyretmekten çok keyif aldığım bir kanal. Yemek programlarının yanısıra dekorasyon konusunda da bilgilendiğim programlar var. Geçenlerde "Her Gün İtalyan" programında Giada De Laurentiis tarafından yapılan bu tarif çok ilgimi çekti. Pratik bir yemek yapmak isteyenlere öneririm. Malzemeleri evde kolaylıkla bulunabilen ve çok çabuk hazırlanabilen bir tarif. Güzel prensesim, miniğim ve annem tarafından çok sevilerek yendiğini de belirtmeliyim. Çok farklı bir tarif değil belki ama dediğim gibi kurtarıcı bir tarif olarak denenebilir.

Malzemeler :

1 adet kuru soğan
2-3 diş sarımsak
4 adet orta boy patates
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi (orjinal tarifte parmesan kullanıldı)
5-6 dal ıspanak yaprağı (orjinal tarifte pazı kullanıldı)
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı

Yapılışı :

Küp doğradığımız soğanları ve küçük küçük doğradığımız sarımsakları bir tavada bir miktar zeytinyağında kavuruyoruz. Ayrı bir yerde rendelediğimiz patatesleri kurulama bezi yardımıyla sıkıp fazla suyunu alarak büyükçe bir kaba boşaltıyoruz. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ve doğradığımız ıspanak yapraklarını ekliyoruz. Kavrulmuş soğan-sarımsak karışımını, tuzunu (kaşarın tuzunu da hesap ederek) ve karabiberini de ilave edip güzelce karıştırıyoruz. Büyükçe bir teflon tavaya biraz yağ koyup karışımı döküp kaşıkla bastırarak bir güzel yayılmasını sağlıyoruz. Ocağın üzerinde 15 dakika kadar bir yüzünü kızarttıktan sonra büyük bir servis tabağı yardımı ile ters çevirip diğer yüzünü de 15 dakika kadar kızartıyoruz. Ve servis tabağımıza alıyoruz. Afiyet olsun...


Bu arada bir sömestri tatilinin daha sonuna yaklaştık. Çocuklar güzelce dinlendiler, mümkün olduğunca eğlendiler. Tabii ödevler de yapıldı. İrem im okumayı zaten sökmüştü. Ödevlerinin yanısıra 3 kitap bitirdi. 4. süne bugün başladı, sanırım onu da yatmadan önce bitirmiş olur. Zamanında Güzel Prensesim e getirttiğim kişisel kitaplardan bu defa da miniğime getirttim. Kahramanı olduğu öyküyü okumak çocukların çok hoşuna gidiyor. Arkadaşlarına da hediye olarak bu kitaplardan getirttim. Dilerseniz siz de inceleyin.


Pazartesinden itibaren koşuşturma başlıyor :) Bütün öğrencilere başarılı ve sağlıkla geçirecekleri bir yarıyıl diliyorum. Tabii özellikle annelere de kolaylıklar!


Yorumlar

jjs dedi ki…
Sibel bunu beğendi :)
jjs dedi ki…
merhaba elvan hanım ,

siteni ziyaret ediyorum bu aralar daha sık , şantiyede yemekler iyice sıkıcı olmaya başladı , bakıp bakıp içim açlıyor her daim lezzetli :) cezayirde mutfak kültürü pek yok galiba , kuskus duydum ama yemedim , bi de humus varmış , onu da yemedim , kruvasan var açma gibi poaça o güzel kahvaltıda iyi oluyor ..görüşmek üzere sevgiler :)
Adsız dedi ki…
selam hemşehrim, uzuuuun bir aradan sonra yeniden merhaba. ben yazamıyorum pek. sayfada da sorun oluyor. bol kitaplı sayfanızı okuyunca keyiflendim. keyifleriniz daim olsun, sevgiler
m.solisti
Açalya dedi ki…
parmean peyniriyle patateslerin kalip gibi olmasi biraz zor olurdu gibime geldi...kasar sabki daha toplamis, guzel gercekten, davetlerde yanina cayla guzel gidebilir.
Oya Kayacan dedi ki…
'Bir varmış bir yokmuş'sun gibi Bocuruk. Home TV güzel tabii ama artık bizde de (Yemekteyiz'in haricinde) güzel yemek programları yapılıyor. Sevgiler
renkler dedi ki…
Selam canım. beni hatırladın mı? Renkler:))) Seni hala burada bulduğuma sevindim. Ben de artık geri döndüm... yazma sevgisi ile dolup taşıyorum. bloğunu incelemeden hemen yorum yazmak istedim... Görüşürüz:)
Tijen dedi ki…
Elvan'cığım,
Dilerim tatil güzel geçmiştir sizin evde. Kızlar iyiler mi? Sen ve eşin iyi misiniz? Herşey yolunda mı?
Hülya YILMAZ dedi ki…
patates krep çok güzel görünüyor. görüntü patatesli omlete benziyor ama bu yumurtasız. ben de bi deneyeyim.
sevgiler,

Bu blogdaki popüler yayınlar

ELMALI TURTA

CEVİZLİ ÇÖREK ( TOKAT ÇÖREĞİ )

GARANTİLİ SUFLE TARİFİ