SOBE

Kitap severliğine, iki yakışıklı oğluna rağmen kitap okuma hızına, okuduğu kitapları başkalarıyla paylaşma azmine hayranlık duyduğum Sevgili Meral beni sobelemiş. Konu tabii ki kitaplar... Kitap konusunda aklına gelenlerden birisi olduğum için gurur duydum, teşekkürler Meral. Elimden geldiğince cevap vermeye çalışacağım.

1. Şu an okumakta olduğunuz kitap nedir? Kısaca konusunu anlatır mısınız?



İstanbul Sokakları 101 yazardan 100 sokak; her yazar kendi sokağını anlatarak okura İstanbul' u gezdiriyor. Benim gibi İstanbul' u en son çocukluğunda bırakmış biri için bile ilginç. Bir de İstanbul' da yaşayan ve İstanbul' u bilenler için kimbilir neler ifade eder.







2. En son aldığınız kitap?



Bana: Kiralık Adam - Yazgülü Aldoğan



Merve' ye: Ateşi Yakalamak - Suzanne Collins


3. Şimdiye kadar aldığınız kitaplar içinde en sevdiğiniz hangisidir?


Benim de Meral gibi okuduğum kitaplar arasında sevdiklerim çok. Ancak son dönem okuduklarımdan Elif Şafak' ın Aşk kitabını çok sevdim.









4. Bir türlü bitiremediğiniz, bitirseniz de sizi illallah ettiren kitap hangisidir?


Benim Adım Kırmızı. Ben de Orhan Pamuk kitaplarını okuyamayanlardanım demiştim bir arkadaşıma. "Benim Adım Kırmızı' yı oku öyle olmadığını anlayacaksın" dedi. Başladım ancak hala elimde, araya başka başka kitaplar giriyor ama onu bitiremiyorum.








5.Elinizdeki kitap bitince okumayı düşündüğünüz kitap nedir?


Merve' nin kitaplarından Açlık Oyunları ve Ateşi Yakalamak. Güzel prensesim her iki kitabı da çok beğendi, ben de merak ediyorum.

Ben kimlere mim yapsam... Kitap okumayı sevdiğini iyi bildiğim Sevgili Serpil ve son buluşmamızda kitap isimleri not alan Sevgili Nilay olabilir. Tabii katılmak isterlerse...

Kitap almak, kitap okumak insana yaşama sevinci verir mi? Evet... Bana verir. Her ne kadar arzu ettiğim gibi bir okur olmayı başaramasam da benim için huzurun resminde hep kitap da vardır. Kitap seven, okuyan insanların iyi insanlar olduğunu düşünmüşümdür daima. Ve okumanın insana kazandırdıkları arasında belki de en önemlisi bana göre algı açıklığıdır. Algıları açık olan insanlar başkalarının da hayatını kolaylaştırırlar...

Bol okumalı bir pazar günü olsun herkese... Gazete, dergi, kitap farketmez; yeter ki okuyalım...

Yorumlar

Öykücü dedi ki…
Açlık oyunlarını mutlaka mutlaka mutlaka oku ama bence üçüncü kitabın çıkışını bekle başlamak için:)Yoksa ne olur mu diyorsun? İlki bitince bir nefes ikinciye başlarsın ancak üçüncü olmadığı için benim gibi boynu bükük beklersin:)))

Öyle de bir bitirmiş ki kitabı nalçak yazar:)

Sevgiler..
Öykücü dedi ki…
Benim adım kırmızıyı okumamakla çok bir şey kaybetmemişsin.Ben okudum ama hiiiç beğenmedim.

Masumiyet müzesini tavsiye ederim ama.Orhan Pamuk kitabı mı bu diye şaşırmıştım.

Sevgiler..
Ihlaylamur dedi ki…
Annemm
Öykücü Abla çok haklı. Ben çatlıyorum 3. kitabı çoo..ook merak ediyorum. Gerçekten çok güzel bir kitap.
Senin gibi kitap kurdu olan kızın ..
LaMa dedi ki…
Orhan Pamuk konusunda sana katilabilirim aslinda ama arkadasina daha cok katiliyorum! kesinlikle cok guzel bir kitap ve kolay okunuyor "Benim Adim Kirmizi". Kar'i da cabucak okuyabilmisitm ama beyaz kale, yeni hayat.. cIk :) basli kaldilar ,belki de sonsuza dek!
Adsız dedi ki…
Elvan'cım yıllar önce İstanbul'a ilk gidişimde Yeni hayat Orhan Pamuk'un almıştım ama inan defalarca denememe rağmen okuyamadım. Kiralık adam hoş bi kitap, AŞK çok güzelll,Açlık Oyunu yeni duydum ilgilenicem :))
Tuba dedi ki…
Elvan'cim, oncelikle bayramini kutluyorum ve daha nice bayramlara diyorum.
Kiralik Adamkitabini bende okudum ve dogrusu bana hitap etmedi.Senin yorumunu merak ediyorum. Orhan Pamuk'un masumiyet muzesini gecen yaz okudum ve cok sevdim.
Simdilik hoscakal, sevgiyle..
Adsız dedi ki…
Adsız olan benim ELvan'cımmm
TÜLİN:)))
okuranne dedi ki…
Açlık Oyunları'nı çok merak ettim.
Tijen dedi ki…
Kitapsız hayat ne zor gerçekten değil mi Elvan'cığım? Benim de her tarafım kitap dolu! (Antalya'dan sevgiler gönderiyorum, sana ve güzel ailene.)
nilay dedi ki…
Elvan cım ;
öncelikle iyi seneler diliyorum arkadaşım :) umarım keyfin yerindedir... Sobeni yeni gördüm. Çalışmaktan hiçbirşeyi gördüğüm yoktu son zamanlarda. ÖTV indirimleri ,yıl sonu kampanyaları derken seneyi bitirdik çok şükür. İlk fırsatta kitaplarla ilgili yazmak istiyorum. Tavsiye ettiğin kitapları aldım ama başlayamadım malum :( ama bundan sonra vaktim olur artık okumaya :)Teşekkür ederim ederim canım ,öpüyorum

Bu blogdaki popüler yayınlar

ELMALI TURTA

CEVİZLİ ÇÖREK ( TOKAT ÇÖREĞİ )

GARANTİLİ SUFLE TARİFİ