SOĞANLI MİLFÖYLÜ KİŞ


Karamelize soğan tadını, soğanı sevenlerdenseniz bu tarif tam size göre :) Sevgili Hatice' nin sayfasında bu tarifi gördüğümde hem onun anlatımını hem de tarifin asıl sahibi Sevgili Özlemaki' nin tarifini okudum.

Çok çeşit yemeyen ev halkım için iyi bir akşam yemeği olacağını düşündüğüm için iş çıkışı markete uğrayıp malzemelerden eksik olan mantarı aldım. Kısa sürede hazırlanan, yanında çay veya ayranla dileyenler için gazlı içeceklerle iyi gidecek bir yemek oldu. Tarife yukarıda verdiğim her iki linkten de ulaşmanız mümkün.

Ancak ben tarifi kısaca yineleyecek olursam; yarım ay şeklinde doğranmış 4 baş soğanı az yağda soteledim. Doğranmış 1 kutu mantarı önce kendi suyunu çekene kadar pişirip daha sonra yine az yağda soteledim. 3 yumurta, 1 kutu krema, 1 avuç rendelenmiş kaşar, pastırma ve sotelenmiş soğan ile mantarla bir güzel harmanladım. Büyük bir fırın kabını hafifçe yağlayıp milföyleri aralarında hiç boşluk kalmayacak şekilde yerleştirdim ve yukarıdaki karışımı üstüne döküp 200 derecelik fırında 30 dakika pişirdim.

Her yeni denediğim tarifte olduğu gibi; sofrayı kurup tabaklara servis yapıp Şef' in ve kızlarımın tatmasını bekledim. Tepkileri çok iyi oldu:) Tarif için hem Sevgili Hatice' ye, hem de Sevgili Özlamaki' ye teşekkür ederim.

Sayfamı uzun zamandır güncellememiştim. Umarım bundan sonra bu kadar uzun ara vermem. Şef' in dönüşü bana doping oldu:) Allah kimseyi ayrı bırakmasın. Ayrılık zor ama tabii Allah başka türlü ayrılıklar vermesin.

Hepimize sağlıklı, mutlu ve keyifli bir haftasonu diliyorum...

Yorumlar

Adsız dedi ki…
ÇOK LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR ELLERİNİZE EMEKLERİNİZE SAĞLIK...
pembetatlar.blogspot.com dedi ki…
Ellerine sağlık nefis gözüküyor:))
jjs dedi ki…
elvan hanım yine döktürmüşsün şimdi nasıl acıktım bakarak doydum vallahi :)
Tijen dedi ki…
Eşin döndü mü yani Elvan'cığım? Gözün aydın!
Adsız dedi ki…
Ya seni görmek ne güzel uzun bir ara oldu ama güzel dönüş hem tarifler hem de şef için. Canım herşey gönlünce olsun. tülin
ev perisi;) dedi ki…
Gözünüz aydıııııın ve afiyet olaa..
Açalya dedi ki…
Tekrar hosgeldin, ozlemistik! ve bu tarifi sanirim yarin deneyecegim.
Yemek Oyunları dedi ki…
Karnım açken bu bloga uğramak çok tehlikeli...eğer hazırda yoksa sabretmek çok zor ::) Elinize sağlık

Bu blogdaki popüler yayınlar

ELMALI TURTA

CEVİZLİ ÇÖREK ( TOKAT ÇÖREĞİ )

GARANTİLİ SUFLE TARİFİ