BÖĞÜRTLENLİ CHEESECAKE ve BALIKLIOVA' DA BİR HAFTASONU


Aklıma estikçe değişik cheesecake denemeleri yapıyorum. Evdekilere, özellikle de Şef' e sevdiremediğim bir tat. Son 1 aydır Şef uzaklarda:( Onun sevdiği şeyleri yapamıyorum. İçimden gelmiyor. Birşeyler yapmak istediğimde onun pek de hoşlanmadığı ama benim denemek istediğim tarifleri yapıyorum şu sıralar. Fotoğraftaki cheesecake de onlardan biri. Tarifi Sevgili Kibele' nin Mutfağı' ndan aldım. Garanti bir tarif olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Tarif için yönlendirdiğim linke bakabilirsiniz. Ben sayfamda da olmasını istediğim için aynen aktarıyorum :

Malzemeler:


Cheeseceke için:


3 yumurta
300 gr süzme yoğurt
400 gr krem peynir
1 su bardağı tozşeker
vanilya
100 gr krema
2 çorba kaşığı un


taban için :

2 paket eti burçak bisküvi
yarım su bardağından biraz fazla erimis ılık tereyağı
1 çay kasığı tarcın
yarım su bardağı fındık tozu


üzerine:

böğürtlen
çilek aromalı jel.


Yapılışı:


Bisküvileri robotta toz halıne getirin içine fındık tozu, tarçın ve yağı ekleyin karıştırın iyice. Yağlanmış kelepçeli kalıba bastırarak yayın kenarı 2 cm. yuksekliğinde olsun.

cheesecake için:

peyniri, yoğurdu , kremayı ve sekeri mikserle 5 dakika çırpın . Yumurtaları tek tek ekleyerek çırpmaya devam edin vanilya ve unu ekleyin karıstırın. Bisküvi karışımının üzerine dökün.
önceden ısınmış 150 derecede 40 -45 dakika pişirin. Soğuyunca üzerini örtün dolapta birgün bekletin. Üzerine böğürtlenleri dizin jeli hazırlayın 10 dakika sonra uzerine gezdirin dolapta bir gece bekletin servis yapın..



Geçen haftasonu miniğimin yani İrem' in okul arkadaşı Egemen' in ailesinin yazlığına davetliydik. Yazlıkları Balıklıova' nın çıkışında, harika bir koyda. Yeşille mavinin içiçe geçtiği bir sahili, çok güzel, havuz gibi bir denizi var.



Çocuklarım sayesinde çok güzel dostlar edindiğimi söylemeliyim. Güzel Prenses' imin 3 yıl devam ettiği bale kursu sayesinde ortak konularımın olduğu çok güzel dostlar edinmiştim. Şimdi de miniğimin arkadaşlarının anneleri ile güzel dostlukların başlangıcındayız:)

Yukarıdaki fotoğrafta görülen köşkle ilgili bir efsaneden bahsetti Egemen' in annesi Sevgili Habibe. Zamanın sultanlarından biri yaz için kendine bir köşk yaptırmak için bu koyu seçmiş. Koyun her iki tarafına ve ortasına kestirdiği koyunları astırmış. En geç bozulan koyunun bulunduğu yere de köşkü inşa ettirmiş. Ne güzel bir fikir değil mi? Böylelikle en serin yeri seçmiş:) Şimdi bu köşk, cafe olarak site sakinlerinin hizmetinde.



Yukarıdaki fotoğrafta İrem ve Egemen günboyu çıkmadıkları denizin kenarında:)



Pırıl pırıl bir deniz. Üstelik çocukların çok rahatlıkla oynayabildiği bir sahili var. Biz anneler rahat ettik tabii. Bir de ev sahibimiz sahile nescafe ve kek servisi bile yaptı, düşünün artık. Kendi evimdeymiş gibi rahat ettirdi arkadaşım bizleri. Buradan da çok teşekkürler diyorum Habibe' ciğime:)



İrem ve Egemen biraz yorulmuşlar anlaşılan:) Baksanıza ne de güzel oturmuşlar yan yana. Denizi seyrediyorlar. Ama bu sakin oturmanın çok sürmediğini tahmin ettiğinizi düşünüyorum.



Yazlıkların genel bir görüntüsünü de paylaşayım istedim. Çok beğendim ben bu siteyi. Güzel Prensesim seneye ev kiralamamızı istiyor buradan. Bakalım kısmet. Allah sağlık versin de.



En son fotoğrafı köşkün olduğu taraftan çektim. Koy neredeyse tam olarak görünüyor. Gittiğimiz haftasonu İzmir ve çevresinde kuvvetli bir rüzgar olmasına, yolumuzun üzerinde denizi dalgalardan köpük köpük görmemize rağmen burası kesinlikle dalga almayan bir yer. Dolayısiyle tam çocuklara göre. Çok güzel geçirdiğimiz bu haftasonu için evsahibimize tekrar tekrar teşekkürler:)

Keyifli, sağlıklı, huzurlu bir pazar günü ve iyi bir hafta diliyorum...

Yorumlar

gülriz dedi ki…
Elvancığım, cheesecake harika da benim aklım o güzel mavi sularda kaldı. Nasıl güzel görünüyor deniz öyle, İrem ve Egemen'i kıskanmamak mümkün mü? Yaaaaaa, benim denizim geldi :((((

Kocaman sevgiler
:)den dedi ki…
Cheesecake mi? Bayılırım... en çok da limonlusuna. Sizinki de muhteşem görünüyor. Büyük şef neler kaçırdığını bilmiyor bence:)
Balıklıova'yı ve köşkün hikayesini de öğrendik sayenizde. Paylaşımlar insanı çoğaltıyor...
Adsız dedi ki…
Canım ne kadar güzel bir yer. İnsanın içine huzur veriyor resmen mavi ve yeşil süper. Allah içinize sindirsin tatilinizi :) TÜLİN
Cafe Gusto dedi ki…
Canımmm insanın boğazından geçmiyor değil mi?Sanki onlar oralarda aç yaşıyorlar gibi geliyor insana..Gelelim koya..Mükemmel bir yer özellikle çocuklar için.İremciğim de Merveciğim de İzmir'in sıcağından uzak güzel bir gün geçirmiş.Daha da güzel günlere inşallah.. sevgiler...
Tijen dedi ki…
Deniz ne güzel görünüyor Elvan'cığım! Özendim vallahi! Keşke bizim denizimiz de o kadar güzel olsa, herhalde her gün girerim o zaman.
GÜL BAHÇESİ dedi ki…
hımm cheesecake enfes görünüyor...iyi tatiller bu arada...
Damak Tadı dedi ki…
Canım benim,çokkk teşekkür ederim..
Allah hepimize sağlık versin..

Aklım sizlerde ama bir türlü fırsatını bulup giremiyorum bloglarınıza..))

Çok iyi yapıp gitmişsiniz canım..İnşallah gelecek sene için düşündüklerinin hepsini gerçekleştirirsiniz..Çocukların her şey hakları bence..Okul döneminde,aylarca stress içersinde oluyorlar..Yaz gelince tatillerin en iyisini hak ediyorlar..))Hele küçük prensese kıyılır mı bu konuda..(Yanımda olsa kollarını öpüp öpüp koklardım..))

C.Cake ise tam benim sevdiğim şekilde olmuş canım..Ellerine sağlık bitanem..Meyveli c.cake'ler hep favorilerim arasında yer almıştır..)Harikasın canım...Şef çok şeyler kaçırdığının henüz farkında değil sanırım!!..))


Kocaman öpüyorum seni ve prensesleri canım..Anneciğin ellerinden öpüyorum..))


Sevgilerle..
:)den dedi ki…
Merhaba Elvan,
Hergün blogunu ziyaret ediyorum yeni bir yazı girdin mi acaba diye?
Güzel anlatımını ve tariflerini heyecanla bekliyorum.
E hadi ama...
Sevgiler...
Adsız dedi ki…
AAAHH BEN BU RESMI GORUNCE TURKIYE ANILARIM GELDI TAM BU YAZLIKLARIN SOL TARAFINDA YOLUN KENARINDA DAGA DOGRU BABAMIN YAZLIGI VAR BEN COK GIDERIM HER ZAMAN TURKIYEYE GITSEK BEN MUHAKKAK BALIKLI OVAYA GIDERIM GOSTERDIGIN RESIMLERDE AYNISINDAN BENIM SITEMDE VARDIR..
O TEK KALMIS EV KAFEDE COKK OTURDUK COKK O GUZELIM DENIZDE YUZDUK SABAHIN DAHA GUN DOGARKEN KI HALI MIS GIBI KOKUSU..
HELE HELE SABAH ORDAKI FIRINDAN EKMEK ALIP KOY PEYNIRI ILE KAHVALTI BIR BASKA OLUYOR BENCEDE SIZ O SITELERDEN EV KIRALAYIN..
BABAM RAHMETLI OLDU EVI SATILDI AMA BENIM HALA GOZUM BALIKLI OVADA..
yaşama dair dedi ki…
merhaba,
sitenizi portakalağacı sitesini incelerken buldum.Ellerinize ve emeklerinize sağlık.Ben İstanbul'da oturuyorum yazın sakin bir yerlerde tatil yapmak isterken sitenizdeki Balıklıova resimlerini görünce işte yazın yaşanacak bir koy dedim çok beğendim huzur verici bir yer .Yanlız ben İzmir'i hiç bimediğimden sizde hangi koy olduğunu yazmadığınız için merak ettim.Sitede çok güzel .Sitenin adını ve koyun adını yazarsanız çok memnun olacağım.Şimdiden teşekkürler.Her şey gönlününce olsun.
Gülseren
Bocuruk dedi ki…
Merhaba,
Sitenin adı yuvakent. Google earth e balıklıova yuvakent yazarsanız yeri çok net olarak görünüyor. Gerçekten çok güzel, keyifli ve huzur dolu bir site. Sizin de herşey gönlünüzce olsun.
Sevgilerimle...

Bu blogdaki popüler yayınlar

ELMALI TURTA

CEVİZLİ ÇÖREK ( TOKAT ÇÖREĞİ )

GARANTİLİ SUFLE TARİFİ