BLOG ARKADAŞLARIMIN SÜRPRİZİ, YENİ FOÇA' DA BİR DOST ZİYARETİ VE YENİ KİTAPLARIMIZ




Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Gülenay' cığım Amerika' dan tatile geldiğinde bizim balkonda buluştuk:) Fotoğrafta gördüğünüz muhteşem pastayı Sevgili Figen ve Sevgili Selda yani Şekerden Düşler yapıp getirdi. Gülenay, Figen, Nilay ve Selda ile birlikte çok keyifli bir akşam geçirdik. Figen ve Selda' nın yaptığı pasta hayatımda yediğim en güzel pastaydı desem inanın abartmış olmam. Her ikisine de çok teşekkür ediyorum. Kendimi çok özel hissettirdiler bana:)



Nilay' cığım da harika bir cheesecake yapıp getirmişti. Üzerine beyaz çikolata ve badem kırıkları koyduğu cheesecake için bir de böğürtlenli sos hazırlamıştı. O kadar denemem oldu, bu kadar güzelini yapamadım. Ellerine sağlık Nilaycım!



Gülenay' cığım da sigara böreği sarıp getirmiş. Ben de koko ve patatesli-salatalıklı soğuk bir salata yaptım iş dönüşü. Geldiklerinde de sigara böreklerini fırına attık. Bu güzel börek için de Gülenay' a çok teşekkürler. Sonra da imece usulü yaptıklarımızdan oluşan soframızı kurduk. Her birini tadı damağımızda kalarak yedik ama asıl sohbetimizin tadı damağımızda kaldı. Gülenay gitmeden bir daha buluşmak için sözleşerek bitirdik gecemizi. Umarım seneye de tekrarlayabiliriz.




Bu haftasonu işyerinden bir abimizin yazlığına davetliydik. 3 aile olarak sabah erkenden Yeni Foça' ya doğru yola çıktık. Harika bir kahvaltı sofrası ile başlayan günümüz çocuklara yaptırılan deniz sefası, dinlenme, tekrar deniz ve kuş sütünün bile eksik olmadığı mükellef bir mangal sofrası ve güzel sohbetler eşliğinde tamamlandı. Ev sahibi Ömer Can abimiz ve eşi Güler ablamız o kadar içten o kadar güleryüzlü bir ev sahipliği yaptılar ki bizlere, kendi evimdeymiş gibi rahat ettim günboyu. Her ikisine de dostlukları ve misafirperverlikleri için yürekten teşekkür ediyorum.



Yemekten sonra sitelerinin bulunduğu çevreyi gezdik. Oldukça çok fotoğraf çektim. Ama sizlerle burada sadece bunları paylaşabildim. Türkiye' nin her köşesi ayrı bir cennet. Foça' da da harika koylar var. Sitelerine ait plaj da bu harika koylardan birinde.



O kadar güzel de bir bahçeleri var ki. Dalından koparıp meyve yeme zevkini tattık günboyu. Şeftaliler, kayısılar, mürdüm erikleri, elmalar... Hepsi birbirinden lezzetliydi. Tabii yemeğin yanına koparıp koparıp yenilen yeşil acı biberleri de unutmamak lazım. Salatalıklar çıtır çıtırdı:) Güzel güzel çiçekler de vardı tabii. Kısacası çocukların eğlendiği, bizim hem eğlenip hem dinlendiğimiz unutulmaz bir gün yaşadık. Keşke Şef de olsaydı:( Tek eksiğimiz oydu.



Bu arada İdefix' den son verdiğim sipariş kitaplarımız geldi. Bu set ve bu kitap bana:)



Bu kitaplar ise güzel prensesim' e:) Güzel prensesim' e getirttiğim bu kitapların yazarı hem blog arkadaşım hem hemşehrim Sevgili Fatma Pekşen yani Mutfak Solisti. Kitapları Merve okuduktan sonra ben de okuyacağım.

Hepimize iyi bir hafta dileklerimle...

Yorumlar

Adsız dedi ki…
ay ay ayyyy... aman da aman!
bu ne sürpriz böyle elvancığım? vallahi ayaklarım yerden kesildi!demek küçükhanım benimkini okuyacak şimdi de. iyi okamalar, iyi tatiller diliyorum. neticeyi de merak ediyorum bilesiniz. eleştiri istiyorum tamam mı! çünkü onların fikirleri benim için çok önemli. tüyoları onlardan almam gerekli. sevgiler kocaman. sivas kokulu selamlar...
solist
Unknown dedi ki…
Elvancığım ilk defa yüzyüze görüşme fırsatımız oldu iyikide olmuş. Hissettirmek ne kelime zaten çok özel birisin. Bunu aylar evvel ilk telefonla konuşmamızda anlamıştım zaten. Güzel misafirperverliğin için çok teşekkürler. Muhabbetimizin tadıda damağımda kaldı. Kitaplarınızıda güle güle okuyun. Sevgilerimle
Selda
Dikkat! biyo var ! dedi ki…
Harika!!!!
En kötü günün hep böyle olsun bocuruğummmm
Cafe Gusto dedi ki…
Elvancığım canım keşke bende orada olsaydım..Ne de güzel bir sohbet olmuştur kimbilir.Emeği geçen herkesin eline sağlık.
Ben de eşim yokken kendimi kitaba verdim ben de bu ara çok kitap aldım.Güle güle keyifle okuyun..sevgiler...
Elvancığım ne güzel vakit geçirmişsiniz... Gerçi bizde Ankara İstanbul Buluşması yaptık ama sizinki ev ortamında daha keyifli olmuştur...

Herşey çok güzel... Emeği geçen herkesin ellerine sağlık...

Kitaplarını okurken de keyifli vakitler geçirmen dileğiyle...
Sıcacık sevgiler...
Damak Tadı dedi ki…
Canım,öncelikle masanız çok güzel ve zevkli hazırlanmış pastalarla süslü..Güzel dostlukların bir araya geldiği bu masanın bir kenarında da ben olmayı çok isterdim inan..Hepinizin ellerine sağlık..SEN ÖZEL BİRİSİN BENİM İÇİN CANIM..

Ne iyi yapıp Foça'ya gitmişsiniz canım..Küçük br değişiklik bile insanı çok mutlu ediyor..Kimbilir çocuklarda ne kadar mutlu olmuşlardır.

Kitapların çok güzel diyemiyorum,harikalar..İyi günlerde oku canım..)


Seni ve tatlı kızlarını kocaman öpüyorum..

Sevgilerle..
Damak Tadı dedi ki…
Canım,senin ailenin,anneciğin ve kardeşinin Regaib kandilini kutluyorum..Dilerim ailecek çokkk uzun yıllar birlikte hayırlı kandil kutlamaları yaparsınız..


Öpüyorum ve sevgilerimi gönderiyorum..
Adsız dedi ki…
Canım bende dost toplantınızı, foça gezinizi, yeni kitaplarınızı büyük bir hoşnutlukla okudum. Ailenin ve senin Regaip Kandilini kutluyorum canım.TÜLİN
Sofranız süper gözüküyor ayol, afiyet şeker olsun hepinize.
Bencede Türkiyenin her yeri ayrı bir cennet, keşke kıymeti bilinse.
Zaten bırak denizi, resmini bile görsem atlayasım geliyor valla,çok fena tatilim geldi benimde :)
Unknown dedi ki…
oyy oyy sofrasmızz:)oncelıkle bızı sana getıren,hepımızı cumbır cemelek toplayan Nılaycıma tesekkur ederım.O getırmezse nasıl gelrıdık gece gece dımı:)

PAsta ıcınde Fıgen ve Selda ya tesekur ederız..ee tee maerıkalardan gelmısız sekerden duslerı tatmamak olurmuydu yaa:)))ıyıkıdı konusumusmda pasta yedık heh:))

Elvancım evını actın ya bıze...ama kızım balkonın superrr,sohbet super e kızlara ne hacet:))ınsallah cafegustoda korılı tavuk yıcez dımı kısslar:))ben doneyım hele bır...:))sımdılık sıcak bır mersınden yazıyorum...ınternet cafe kosesındeyım...Operım sızı...hepınıze tesekkur kızlar.
Tijen dedi ki…
Elvan'cığım,
Buluşmanıza çok sevindim o ayrı da Fatma'cığımın kitaplarını orada görüverince inan kendi kitabımı görmüş kadar mutlu oldum. Fatma öyle güzel bir dosttur, kalemi öyle inceliklidir ki, nice yüreğe ulaşsın isterim.
(Ben de ben de -bana bıraktığın yoruma ithafen-)
GÜL BAHÇESİ dedi ki…
merhabalar bende kitap okumayı çok seviyorum....masanızıda çok beğendimm ...cıvıl cıvıl pastalarla doluu...ne kadar güzell...
Aybike Ceylan dedi ki…
Elvan'cigim,
Ne kadar guzel bir toplanti olmus. Ben de olmak isterdim, bir daha ki sefere diyelim.
Sevgiler ve selamlar.
:)den dedi ki…
Merhaba Elvan hanım,
Ne güzel fotoğraflar böyle. İçim açıldı. Yeni Foça'yı hiç görmedim. Birgün yolum düşerse, mutlaka sizi hatırlayacağım.
Sevgiler...
:)den dedi ki…
Sevgili Bocuruk,
Bloguma o kadar içten mesajlar bırakmışsın ki, tekrar aynı yazına dönüp teşekkür etmek istedim. Çalıştığım için bloglara uzun zaman ayıramıyorum ama bu haftasonu muhakkak diğer yazılarına ziyarette bulunacağım kabul edersen:)
Hobi Sepeti dedi ki…
Öncelikle dostlarınızla hazırladığınız sofraya özenmedim desem yalan olur,pastalar ,sigara börekleri,salatalar hepsi birbirinden güzel görünüyor.
Yeni Foça fotoğrafları çok güzel.
Sevgiler...
:)den dedi ki…
Tekrar merhaba,
Hergün yeni bir haber var mı diye blogunuzu tıklıyorum. Nerelerdesiniz?
Sevgiler...
pelince dedi ki…
Ne kadar güzel bir toplantı olmuş,sofra harika..Pasta 'da şahane olmuş...
Açalya dedi ki…
Bu blogcularin tanismalari ne hos! ben de bu Turkiye ziyaretimde bulusmak istiyorum hem Izmir hem de Istanbul blogculariyla.
Ben Eski Foca`yi cok begeniyorum, Yeni Foca`yi goreli cok uzun yillar oluyor, o zamanlar bana pek bir yeni gelmisti. Eski Foca`nin karakterini orada bulamamistim. Harika gunler gecirmissiniz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

ELMALI TURTA

CEVİZLİ ÇÖREK ( TOKAT ÇÖREĞİ )

GARANTİLİ SUFLE TARİFİ