TEŞEKKÜR ve EN YENİ KİTAPLARIMIZ

Öncelikle acımı paylaşan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Gelen yorumlardan bir kısmı nasıl olduysa mail kutumda görünmemiş yada ben görememişim. Bugün blogger ın ana sayfasına girdiğimde yayınlanmamış yorumlar olduğunu gördüm ve hemen yayınladım. Lütfen kusuruma bakmayın.


Hayat devam ediyor. "Hepimiz için böyle bir gün olacak. Allah sıralısını versin" dedi Sivas'tan arayan canım Nurten teyzem bana başsağlığı dilerken. Ben de aynı duayı tekrarlıyorum hepimiz için.

Kitapları çok sevdiğimi daha önce yazmıştım birkaç kere. Böyle büyük üzüntülerden çıkarken de kitapçılarda vakit geçirmek, birkaç kitap almak bana iyi geliyor. Sanki güç kazanıyorum her aldığım yeni kitapla.

Yeni kitaplarımdan ilki, tanışmaktan onur duyduğum ve blog dünyasından da tanıdığımız Sevgili arkadaşım Tijen' e ait, "Her Güne Bir Yemek". Eve geldiğimde sabırsızlıkla çevirdim sayfalarını. O kadar güzel bir yemek kitabı ki, her evde mutlaka olmalı derim. Emeğine sağlık Tijen'ciğim!

Bir diğeri, çocukluk arkadaşlarımdan Pelin'in annesi Sevgili Müjgan Üçer' e ait. "Anamın Aşı Tandırın Başı - Sivas Mutfağı". Biliyorsunuz ben Sivaslıyım. Her ne kadar memleketimden çok ayrı kalsam da, memleketimin hem mutfağını hem adetlerini bu kadar güzel anlatan bir kitaptan daha fazla uzak kalamazdım. O kadar büyük bir emek vermiş ki Müjgan Hanım. Kesinlikle tavsiye ediyorum tüm hemşehrilerime ve Türk Mutfağı'na ilgi duyan herkese. Çocukluğumdaki gibi seslenmek istiyorum; ellerine, emeğine, yüreğine sağlık Müjgan teyzeciğim!



İki tane de son dönemin popüler kitaplarından aldım. Elif Şafak; Siyah Süt ve Canan Tan; Söylenmemiş Şarkılar. Beğeneceğimi düşünüyorum.

Annesinin kitap sevgisini kazandırmak için uğraştığı Güzel Prenses' ine kitap almadan olur mu? Olmaz tabii. "Anneciğim o kadar sevdirdin ki kitapları bana, kitap aldıkça mutlu oluyorum" dedi, kitapların poşetine sarılarak:) Ona da 3 kitap aldık. Özellikle birini ben de okuyacağım. Epsilon Yayınları' nın çıkardığı Kavak Yelleri üçlemesinin son kitabı "Sonra Görüşürüz".

Diğer ikisi de tam prensesimin yaşına uygun. "Herkes Kendi Derdinde" ve "Konuk Değil Başbelası".

Siz de kendinizi iyi hissetmek istiyorsanız kitap okuyun, benim gibi...

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Canım ne güzel.Seninle bu konuda anlaşıyoruz vallahi kitap almak ve bakmak dahi raflara beni nasıl mutlu eder ve aldığın kitapların bazıları bende de var çok güzel. Keyifle okumanı dilerim. TÜLİN
Hanife dedi ki…
Ne guzel kitaplar Elvan'cigim,
Ben de gecenlerde kendime ve Ege'me bolca kitap aldim. Bu yaslarda okuma aliskanligi kazanmasi cok onemli cunku.
Su Sivas mutfagi ile ilgili olan kitabi merak ettim ben..
Yerel tariflerimiz ne kadar kiymetli degil mi?
Guzel tariflerini bekliyorum:)
Gizem dedi ki…
Yeni kitaplari okuamk icin sirada bekletmek ne guzel olur degil mi?
KANDİLİN MÜBAREK OLSUN, DUALARIN, İBADETLERİN KABUL OLSUN İNŞALLAH...
Müge Hüner dedi ki…
Elvancım; Kitap kurdu mühendisim:)
Blogumda yanıt yazdım ama buraya da yazmak istedim. Güler yüzün, enerjin hiç solmasın şekerim.

Önce damalı pasta, şimdide profiterol. Sen benim neşe ve motivasyon kaynağımsın inan. Zaten beni en mutlu eden yorumlar, denedik, beğendik olanlar.
ama sen o kadar sıcak, o kadar tatlı anlatıyorsunki, nasıl iyi geldi anlatamam.
Ellerine sağlık, afiyetler olsun canım.
Gönül dedi ki…
siyah sütü bende alıcam şekercim.....hayırlı kandiller kandiliniz mübarek olsun..sevgilerimle öpüyorum
Damak Tadı dedi ki…
Hayırlı kandiller canım..Kitapların çok güzeller..

Anneciğinde ellerinden öpüp kandilini kutlarsın benim için..

Prensesleri ve seni öpüyorum..


Sevgilerle kalın..
Kandilin mübarek olsun canım..Sevgiler...
Ne güzel prensesine kitap okumayı sevdirebilmişsin. Bende küçükken oğluma hep okudum ama sanırım özellikle kendimin okuması daha etkili olacaktı. Şu an zar zor okutuyorum kitap ki en okuması gerekli zaman. Okumayı yeni söktü ve hızlandırması açısından.
Umarım bende onun böyle kitaplara sarıldığı zamanı görürüm :)
Tuğba dedi ki…
Uzun zamandır ziyeretine gelemiyordum,okuyunca çok üzüldüm,Allah rahmet eylesin arkadaşına.
Kitaplar gerçekten en iyi dostlar.
İnsanı alıp başka dünyalara götürebiliyor,ufkunu genişletiyor.
sevgiler..
www.keyiflimutfagim.com
NiNo dedi ki…
canim gule gule kullan turkiyeye geldimde tijenimin kitaplarindan bende alicam ins gorusuruzde imzalatmakta nasip olur :) dimiiiii canim kandilin mubarek olsun
Adsız dedi ki…
Canan Tan ve Elif Şafak ı çok severim. Keyifle oku yeni kitaplarını :)
renkler dedi ki…
Canım ancak bakabildim. Arkadaşına çok üzüldüm. Başın sağolsun. Arkadaşın nur içerisinde yatsın:(
Adsız dedi ki…
selam hemşehrim. her iki kitabı da satır satır okudum. bol bol bilgi mevcut. yemek kitabı değil şehir kültürü kitabı gibi. ne emekler var iki yazarı da yakından tanıyan birisi olarak iyi biliyorum. kavak yelleri deyince benim kitap sandım bir an. nesil'den çıkan aynı adı taşıyan kitabım mevcut ya.
okumak asli görevim. çok ama çok seviyorum. hayatta en zevk aldığım şey diyebilirim. prensesleri okumaya alıştırmak ne güzel. darısı cümle annelere, cüle çocuklara. sevgiler
solist
Damak Tadı dedi ki…
Canım,iyimisiniz??Merak ettim seni..Güncellememişsinde sayfanı Bocuruğum..Umarım her şey yolundadır..Kocaman öpüyorum seni ve prenseslerini canım..

Anneciğe hürmetler,saygılar..
ev perisi;) dedi ki…
Slm canım nasılsın?

kitapların isimlerini not ettim, alıcam inşallah...
sağolasın...
Hanife dedi ki…
Elvan'cigim,
Geldim bakayim dedim ama hala eski yazi duruyor.
Seni sobeledim:)
Unknown dedi ki…
Elvan'cigimm,
Donmene sevindim arkadasim.Tijen'in kitabini bende almak istiyorum gelince.Bakalim kismet.Bir Oktay Usta'nin bride Tijen'in kitaplari listemde simdilik.Aslinda almak istedigim dahalari var ama bakalim hele bir geleyimde...

Canim geri sayim yapasim var artik:)yorgunlugum iyice ayyuka cikti:)sanirim vakit yaklastikca bende iyice zamani buyutuyorum:)caylari demliycen dimi:)Harika balkonundan harika havasi esliginde:)Elvan simiti izmirce gevregi ozledim:)baskada birsey istemiyor simdi canim...anlasalim simitler benden cay senden...:)
pervin dedi ki…
sevgili elvan kitap larınızın herbiri ayrı ayrı güzel tijen hanımda bloğunu takip etiğim bir arkadaşım sivas yöresinin yemekleri olan kitabı sivaslı bir eşi olan bayan olarak muhakak almalıyım ayrıca bloğunuzdaki yemekleriniz nefis ellerinize sağlık sevgiyle kalın...

Bu blogdaki popüler yayınlar

ELMALI TURTA

CEVİZLİ ÇÖREK ( TOKAT ÇÖREĞİ )

GARANTİLİ SUFLE TARİFİ