ANNE KİMDİR / NEDİR ?

Arkadaşlar aşağıda okuyacaklarınız bana mail ile geldi. Yazarı küçük bir erkek çocuğu imiş. Benim çok hoşuma gitti. Sizlerle de paylaşmak istedim.

ANNE KİMDİR / NEDİR?

Bir erkek çocuğun kaleminden çıkmış bu kadar olur yani, tam tarif !!! ANNE, dünyada karşılık beklemeden börek yapan tek insandır. Karşılıksız sevginin ete kemiğe bürünmüş halidir! Ne kadar üzsen de 10 Dakika sonra seni affeden zarif bir memeli türüdür, yağlı bile olsa tiksinmeden saçını okşayan, kucağına yatıran, öpüp koklayan tek varlıktır,meleğin süt verebilenidir. Yarasın diye muhallebinin içine ciğer katarak çocuğuna yediren manyaklık derecesinde yaratıcıdır. Yemek yemeyen çocuğun dikkatini çekmek için elindeki tencere ve tavalarla maymunluk yapabilen kişidir, kafayı çocuklarıyla bozmuş, göbek bağı kopsa da yürek bağı asla kopmayan, sevgi dolu fedakar insan dişisidir, bulaşık, ütü, vb. yaparken bile otomatik olarak çene çalan, kendi kendine konuşan, kadın dırdırı denen mereti erkeklere daha küçükten belletendir . Yemek uzmanı, düzen insanı, bilgili, kültürlü her şeyi bilen şahsiyettir, yavrularını yol tarafından değil, kaldırım tarafından yürütendir, dizi dizi incidir lakin gerektiğinde laf sokma dalında da birincidir, sevgiliden ayrılma haberi verildiğinde, "amaaan ben sana daha güzelini bulurum" diyebilen komik bir karakterdir. 'Oğlum aradım yoktun. Ben de mesaj atayım dedim sana. Gelince ara beni emi aslan evladım. Kara börülcem benim öptüm annen , şeklinde mesajlar atabilen, teknolojiyi ısrarla reddeden, kabullenemeyen, kafasına göre yorumlayan bilişim düşmanıdır .. *** AMA ... AMA dünyanın en güzel kucağına sahip, en güzel kokan, harikulade bir varlıktır , olmadık yerlerde iyi ki doğurmuşum ulen seni!" diyen ve benim hatırıma benimle Freddy Mercury dinleyen bir sabır ağacıdır, evlatlarını asla ayırmayan, aynı zamanda birbirinden koruyan güç abidesidir evde bir yere uzandığınız an orada temizlik yapacağı tutan, temizlik konusunda kayışı kopardığından temizlikçi gelecek diye evi temizleyen balans ayarı kaçmış temizlik kaynağıdır, mutfakta yaşayan, evde herkesi idare eden bir tür canlıdır. Sevginin güçlerini birleştirdiği sonsuz bakiredir !! Oğlunun damat - kızının gelin olduğunu görünce, çocuğu mezun olunca, çocuğu gol atınca, çocuğu hasta olunca, çocuğu askere gidince, asmalı kabağı seyredince, dolar yükselince velhasıl buna benzer bissürü şeye ağlayabilen, bu mesajı okurken duygulanıp - gözleri dolabilen, ağlamaya meyilli bir yapısı olan duygu pınarıdır, son kiiii üç dört; uzakta dursa da yakın hissedilen, canı hep istenen, asla vazgeçilmeyen, dizinin dibinde olmak istenen, evlatların varlığını varlığına armağan edebileceği, *** ıslak - kuru ama heeeep duygulu*** en önemlisi; kıçı başı oynamayan tek kadın modelidir.
Ne güzel anlatmış değil mi?
Herkese mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir haftasonu diliyorum :)

Yorumlar

Bir Derin Masalı dedi ki…
Çok muhteşem bir şeymiş gülmekten öldüm. Bunu yazan çocuk gerçekten kaç yaşında acaba... İyiki yayınladın.teşekkürler gece gece çok güldük eşimle...Öpüyorum.Kendien iyi bak...
Adsız dedi ki…
Çok eğlenceli bayıldım.
yemek dedi ki…
Çok hoş, harika ve eğlenceli bir anlatımı varmış. Ama küçük bir çocuk olmasa gerek. Orası burası oynamayan tek kadın bölümüne bayıdım.

Paylaştığın sağol.

Sevgiler...
umran dedi ki…
elvancim,
cok hos yazilmis bir yazi.hakikaten cocukmuymus dedim icimden . biraz buyukcene bir cocuk galiba.paylastigin icin tesekkurler canim arkadasim.
Nenoni dedi ki…
Çok tatlı yazılmıışş.Ankarada okuyan oğlum aklıma geldi,ne kadar büyürlerse büyüsünler onlar bizim bebeklerimiz hep:))
elma kurdu dedi ki…
banada gelmişti bu mail bende tebessümle okumuştum çok hoş bir anlatım:)
renkler dedi ki…
Gerçekten de oğlum işin içinde olunca herşeye ağlayabilirim ben...
ev perisi;) dedi ki…
Çok hoştu gerçekten;))
En hoşuda ben sana daha güzelini bulurum kısmıydı doğrusu;)))
Teşekkürler bocurukcuğum...
Selam ve sevgilerimle...
Bir Derin Masalı dedi ki…
Sevgili arkadaşım seni bloglar arası 3x3 oyununa davet ediyorum. Yani SOBELİYORUM!Katılırsan sevinirim
Safran dedi ki…
Elvancım bloglararası 3x3 oyununda bir tarifimi sana ithaf ettim, oyuna davetlisin, sevgiler :)
kamiş dedi ki…
Bocuruk, hadi gel bir oyun oynayalım, ben seni sobeleyim önce :))
butterfly dedi ki…
Canım arkadaşım seni yeni bir oyun için sobeledim:).
Ayrıntılara benim sayfamdan ulaşabilirsin.
Sevgiler:)
aslı
munevver dedi ki…
Elvancığım,hep kendimi çocukların ağzından dinlemek istemişimdir.Ne güzel anlatmış annesini.
Sana bir sürprizim var.
Sevgiyle,Nane Limon
Bocuruk dedi ki…
Hande'ciğim,
Benim de çok hoşuma gittiği için paylaştım sizlerle. Çocuğun kaç yaşında olduğunu bilmiyorum. Ben de seni öptüm canım:)
Sevgilerimle...

Meltem'ciğim,
Beğendiğine sevindim. Umarım daha iyisindir.
Sevgilerimle...
Bocuruk dedi ki…
Lavantincim,
Evet biraz büyükcene bir çocuk bence de:)
Sevgilerimle...

Ümran'cığım,
Evet canım herkes aynı şeyi düşünmüş. Ama çocuğun yaşı yazmıyordu gelen mailde. Ben teşekkür ederim canım:)
Sevgilerimle...

Nenonicim,
Sen de sevgilisinden ayrılınca daha güzelini bulursun diyor musun yoksa:)) Evet haklısın ne kadar büyürlerse büyüsünler bizim gözümüzde bebekler.
Sevgilerimle...
Bocuruk dedi ki…
Elmakurducum,
Nerelerdesin, minik elma kurdu nasıl? Ben de yoğunum istediğim gibi uğrayamıyorum sizlere. Affedin.
Sevgilerimle...

Renklercim,
Canım döndün demek Moskova'dan. Yaaa bir türlü fırsat bulup gezemiyorum ki arkadaşlarımı:( Evet anneler hep sulu gözlü oluyoruz.
Sevgilerimle...
Bocuruk dedi ki…
Şükran'cığım,
Beğenmene sevindim canım. Anneler kimseleri layık göremez ya evlatlarına:)
Sevgilerimle...

Hande'ciğim,
Çok teşekkür ediyorum canım:) En kısa zamanda inşallah.
Sevgilerimle...
Bocuruk dedi ki…
Safran'cığım,
Çok sağol canım:) En kısa zamanda oyuna ben de katılacağım.
Sevgilerimle...

Kamişcim,
Teşekkürler canım hadi oynayalım bakalım:)
Sevgilerimle...

Aslı'cığım,
Canım benim çok teşekkür ederim. Bugün beni o kadar mutlu ettiniz ki. Ne kadar çok kişinin aklına gelmişim. Sağolun varolun hepiniz de. En kısa zamanda ben de katılacağım oyuna.
Sevgilerimle...
Bocuruk dedi ki…
Münevver'ciğim,
Evet ben de çocukların ağzından kendimi dinlemeyi çok severim ve önemserim. Özellikle güzel prensesim öyle güzel noktalara değinir ki şaşırıp kalırım çoğu kez:)
Sürprizine bayıldım. Çok teşekkürler canım benim. En kısa zamanda cevaplamaya çalışacağım.
Sevgilerimle...
Zeynep B. dedi ki…
Bocuruk seni bir oyuna çağırdım, gelir misin ?
hayat dedi ki…
Elvan'cığım,ne güzel bir yazı okurken hem hüznlendim hem de güldüm bizi yani anneleri çok güzel anlatmış yazılanların çokça bir bölümü doğru oğlumun anne bıktım senin arkadaşlarımın yanında bebeğim demenden ve de ben varken niye temizlik yapıyorsun demesiyle:)aynı bazan çokmu sıkıyoruz çocuklarımızı diye düşündüm.
Paylaştığın için tşşekkürler canım
Sevgilerimle...
Unknown dedi ki…
Anne olmak Allah' ın bana tattırdığı en güzel şey.. Bu sözlerimde abartı yok. Yazını okuyunca hem güldüm hem gözlerim doldu. Pzrtsi akşamı "Arena" programında 15 ay boyunca ayrı kalıp sonra da buluşan 2,5- 3 yaşlarında bir erkek çocuğuyla annesini izledim.Kavuşma sahnesinde tüylerim diken diken oldu. Çocuk küçük olduğu için başta tanımadı annesini sonra alışmaya başladı. Belki de kokusunu hatırladı bilemiyorum. İzlenmeye değerdi.. Onları öyle görünce ben de kızıma sıkı sıkı sarıldımm , annelik işte :o)Eline sağlık
Adsız dedi ki…
Merhaba, bir süredir sitenizi izliyorum, gerçekten çok hos, tebrik ederim. Bu mektupla ilgili ilk gelen yorumlara bakınca ben de yazmak istedim, çünkü onlar eglendiklerini yazmıslar; oysa ben de aglayanlardanım (demek ki anne oldugumdanmıs; yoksa hic sulu gözlü degilimdir kesinlikle:)))
Bu yazılanları genellikle biz anneler biliriz de; erkekler genelde görmez.Bu yüzden O'nu yetistiren anne gercekten güzel yetistirmis diyorum; çünkü o da en az bizler kadar duygulu...
Annesini ve de yazarını da tebrik ediyorum.
Adsız dedi ki…
Yazan kişinin yaşı pek küçük değil bence :))
Ama önemli olan bu değil zaten. Harika yazmış. Çok güzel tarif etmiş. İyi ki paylaştın bizimle.
Sevgiler...
Elif
Bocuruk dedi ki…
Sevgili Mutfak Robotu,
Teşekkür ederim. Tabii ki gelirim. Fırsat bulduğum ilk anda hem de:)
Sevgilerimle...

Hayat'cığım,
Evet ben de bazen çocukları çok bunalttığımızı düşünüyorum doğrusu:) Ben teşekkür ederim canım beğenmene sevindim.
Sevgilerimle...

Duha'cığım,
Bahsettiğin programı seyretmedim ama senin anlatımın bile etkiledi beni. Allah kimseyi çocuklarından ayırmasın.
Sevgilerimle...
Bocuruk dedi ki…
Sevgili Demet Gül,
Hoşgeldin:) Çok teşekkür ederim beğenilerin için. Evet haklısın biz anneler hiç de sulu gözlü değilizdir:)) Erkekler yaradılışları icabı bizim kadar ince düşünemeseler de onların içinden de böyle duygulu insanlar çıkabiliyor. Yine beklerim.
Sevgilerimle...

Elif'ciğim,
Sen de hoşgeldin. Dediğin gibi yaşı o kadar da önemli değil. Önemli olan kadınları özellikle anneleri çok iyi anlamış ve anlatmış olması. Senin de beğendiğine memnun oldum. Yine beklerim.
Sevgilerimle...
pınar dedi ki…
yazının başlarında daha gözüm doldu. nasıl da güzel anlatmış anneliği. çok güzel bir yazı gerçekten.
Asortik Krep dedi ki…
Bocuruk, sanki ekşisözlük yazarlarının entry' leri girilmiş gibi ayrı ayrı..Bir bakacağım emin olursam yazarım yine..Bu yüzden kimi laflar çok sivri ve erkekçe..Bazıları da bir o kadar şefkatli..
Genelde insanlar bunu yapıyor..Kelimeler çok tanıdık geldiği için böyle söylüyorum..Sonucu yazarım :))
Bocuruk dedi ki…
Pınar'cığım,
Mail ile geldi bana ve çok da hoşuma gittiği için sizlerle paylaşmak istedim. Biz anneler sulu gözlerle dolaşıyoruz neredeyse değil mi canım?
Sevgilerimle...

Asortikcim,
Haklı olabilirsin zaten yazarı pek de küçüğe benzemiyor. Ama ne olursa olsun güzel anlatmış anneliği esprili ve duygulu bir şekilde:)
Sevgilerimle...
Adsız dedi ki…
Merhabalar
İlk defa yorum yazıyorum.Bu kadar etkilenmesem, bu ilki belki de hiç yaşamayacaktım.Çünkü bu konuda çok tembelim maalesef.Beni hüngür hüngür ağlatan (özellikle-meleğin süt veren türü-deyimiyle)harika yazı için çoook teşekkürler.Dilerim dünyada 'annecim' sözünü o minik dudaklardan duymayan kimse kalmasın
Pınar
Bocuruk dedi ki…
Merhaba Eren'in annesi Sevgili Pınar,
Aminn...Annelik gerçekten dünyanın en kutsal duygularından biri. Allah isteyen herkese yaşatsın. Yorum yazma konusuna gelince bizler okunduğumuzu anladığımızda daha verimli oluyoruz bence. O nedenle yazdığın için teşekkür ederim.
Sevgilerimle...
Pratik Anne dedi ki…
supermis. ya bu standart model galiba. ben de mi boyle olacagim? :))
Bocuruk dedi ki…
Sevgili Pratik Anne,
Hoşgeldin:) Sayfanı çok beğendiğimi belirteyim öncelikle.
Evet bence standart model bu:)
Sevgilerimle...
Adsız dedi ki…
AYNI YAZIYI BENDE SİTEMDE PAYLAŞMIŞTIM. KİM BU YAZIYI YAZMIŞ DİYE YAZARINI ARARKEN SİZİN BLOĞUNUZLA TANIŞTIM. GERÇEKTEN ANLAMLI BİR YAZI.. VESİLEYLE SİTENİZDE ÇOK HOŞ.. BENDE BLOĞUMA BEKLERİM. SAYGILARIMLA...
Bocuruk dedi ki…
Sevgili Serpil,
Gerçekten çok hoş. Bloguna da geldim. Çok güzel. Ben de her zaman beklerim.
Sevgilerimle...
Adsız dedi ki…
hepsi nin msn adresi cmr_kemer_hepsiciler@hotmail.com ekleyin arkadaşlar bana cam açtılar
Adsız dedi ki…
Birçok kişi neşeyle, sevinçle, gülümseyerek okumuş. Ben ise içim parçalanarak okudum. Hayır hayır, benim annem benim için dünyanın en iyi annesi. Ama çocuklarımın annesi... Anne demeye dilim varmıyor, o kadın, o yaratık... Çocuklarını bıraktı gitti. Yalnız ve özgür yaşayacakmış... Bu duyguları benim çocuklarım, benim canlarım, hiçbir zaman hissedemeyecekler. :((((
Adsız dedi ki…
süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Bu blogdaki popüler yayınlar

ELMALI TURTA

CEVİZLİ ÇÖREK ( TOKAT ÇÖREĞİ )

GARANTİLİ SUFLE TARİFİ