TİRAMİSU


Bugünlerde kendimi oldukça bitkin hissediyorum nedenini bilemiyorum ama böyle olmak hoşuma gitmiyor. Sağ kulağımda hissettiğim bir rahatsızlık nedeniyle pazartesi günü doktora gittim. İşitme ölçüm testi falan da yaptılar ve asıl problem sol kulağımda çıktı. İşitme kaybı varmış nedenini anlayabilmek için MR istediler. Henüz çektirmedim. Zaten doktor da 1 ay içinde halledin sonucu getirin dedi. Bitkinliğimin nedeni belki de bu konuda duyduğum endişeden kaynaklanıyor olabilir. İnsanın sağlığı için en önemli şeylerden biri moral. İşitme kaybı yazıp google dan arattığımda çıkan sonuçlar kafamı karıştırdı biraz da. Bilinçli olmak bazen iyi olmuyor. Halbuki kötü şeyleri bilmeyip düşünmese insan morali de bozulmayacak. Geçenlerde tiramisu yapmıştım. Özellikle eşim çok sever ve ben de sık sık yaparım. Bu defa fotoğrafladığım için sizlerle paylaşabileceğim. Yalnız eşimin isteği üzerine ben üstüne kakao elemek yerine bitter çikolata rendeledim. Şef, kakaolu olduğunda yiyemediğini söylüyordu ve ben de böyle bir çözüm buldum. Çok da beğenildi.

Tarif sofra dergisinin 1995 yılındaki bir sayısına ait. Hangi sayı demeyin hatırlamıyorum, bakmam lazım. Oldukça sık yaptığım bu tarif için dergiyi açmıyorum artık :) Sofra dergisini ilk sayısından itibaren 2-3 yıl kadar sürekli aldım, sonra ara sıra, son yıllarda ise yılda 1 kez falan. Çok güzel bir dergi. Ancak evde koyacak yer problem ve itiraf etmek gerekirse artık internetten tarif bulmak daha kolay geliyor bana. Bir de blog arkadaşlarımın o birbirinden güzel ve özel tarifleri... Tiramisuyu defalarca yaptım hatta birçok arkadaşım beğenip tarifini aldılar. Şimdi de sizlerle paylaşayım dedim :)



Malzemeler :

1 adet hazır kakaolu pastaban
1 büyük kupa bol şekerli koyu nescafe (soğuk olarak hazırlanıyor)

Kreması için :
1/2 litre süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı şeker
2 yumurta sarısı
1 kutu labne peyniri

1 küçük paket bitter çikolata rendesi veya bol kakao

Yapılışı :
Öncelikle kremasını hazırlayalım. Yumurta sarısı, un ve şekeri karıştırıp üzerine yarım litre sütü ekleyin. Orta ateşte topaklanmamasına dikkat ederek kaynatın. Muhallebi kıvamına gelince altını kapatıp, labne peynirini ekleyip iyice karıştırın. Bu arada pastabanın ilk katını bir servis tabağına alıp, hazırladığımız bol şekerli bol neskafeli karışım ile ıslatın. Ilınmış olan kremanın yarısını güzelce yayın. Ve pastabanın ikinci katını da koyup kalan neskafe ile ıslatın ve kremanın diğer yarısını da üstüne yayın. Orjinal tarifte üzerini kapatacak şekilde kakao elenmesi gerektiği yazıyor. Ancak benim eşim kakaolu olduğunda rahat yiyemediğini ve sevmediğini söylediği için ben çikolata rendeledim.


Ayrıca geçenlerde sevgili Ayşenur'un sayfasından muhteşem parmak çörek ve çörekotlu kurabiye denedim. İkisi de çok güzel oldu. Ancak muhteşem parmak çöreğin fotoğrafını çekemedim. Tahminimden çabuk tükendi. Hepinize tavsiye ederim.

Yorumlar

Unknown dedi ki…
Geçmiş olsun, canım.İnşallah endişe edecek birşey yoktur. Olumlu düşünmelisin.Epeydir benim de canım tiramisu istiyordu. Geçen h.sonu yapayım dedim kısmet olmadı. Bu h.sonu inşallah yapacağım. Ellerine sağlık
umran dedi ki…
elvancim sanki icimi okumussun tiramisu tarifi ariyordum.Ben kedi dili biskuvisiyle yapsam olurmu? burada pastapan bulmak zorda...sevgiler arkadasim
Bocuruk dedi ki…
Duha'cığım,
Canım teşekkür ederim. Evet çok haklısın olumlu düşünmek lazım. Olumsuz düşündükçe insan olan gücünü de kaybediyor. Tiramisu yu haftasonu yap ve afiyetle yiyin inşallah :)

Ümran'cığım,
Canım arkadaşım sorunun cevabını senin sayfanda verdim. Olabilir bence. Sobeleme olayı için de tekrar çok teşekkürler. En kısa zamanda canım :)

Sevgilerimle...
Adsız dedi ki…
Canım Bocuruğum,
Tatlım geçmişler olsun sana hayırdr yine neler oluyor..
Umarım her tahlil olumlu çıkar sende eski sağlıgına ve neşene kavuşursun tatlım.
Bu aralar neler oluyor böyle çook üzülüyorum inan.Lütfen kendine çok iyi bak tatlım sakın ihmalkar olma bu konuda.
Ellerine sağlık yaptıklarının hepsi birbirinden güzeller..Ohh maşallah önce tatlıdan başla için iyice ezilsin sonra hemen tuzla atla ohhh dünya varmış de..itmedi yanında bir fincan çay daha ne olsun be tatlım,o güzel ellerine kollarına sağlık..Afiyetler olsun..

Teyzem K.paşa da oturuyor,bir türlü onlara gidemedim yıllardan beri..Ama şimdi daha çok gitme isteğim var senide görmek yanaklarından öpmek,güzel güzel sohbetler etmek için.))İnşallah olur canım..

Tekrar ellerine sağlık,sevgiyle kal..Ağrısız,sıkıntısız güzel bir hafat sonu diliyorum..Sevgilerimle..
Adsız dedi ki…
Heyyy ismimi yazmadan elimden kaçtı gitti yorumum özürler tatlım..

ben kimmiyim damak tadı Gülüm ben.)))Öpücük..
Pınarın Kulubesi dedi ki…
Merhaba Elvan
öncelikle çok geçmiş olsun:( Şu hastalık fikrinin ve kendisin hayatından tamamiyle çıkması için dua ediyorum.
Yaptıkların da çok güzel. Bende sana özendim, bloglardan tarif deneyip, tarifleri yazma derdide olmuyor:) Açıkbüfenin naneli çikolatalı muffin inini denedim yiyenler çok beğendi, senin tavsiyen olmasa denemek aklımdan geçmezdi
sevgiler
Bocuruk dedi ki…
Gül'cüğüm,
Canım benim ismini yazmasan da sen olduğunu anlardım o sıcacık ifadelerinden. Sağol canım ya bilemiyorum ben de neler oluyor. Durmadan Allah beterinden korusun deyip duruyorum. Ve o kadar zor geliyor ki doktora gitmek tahliller tetkikler yaptırmak anlatamam. Bir ağrım sızım yok çok şükür ama kulaklarım bir açılıyor bir kapanıyor. Kir sanmıştım değilmiş keşke kir olsaydı dedi doktor. O zaman çözümü kolaymış. Şimdi nedenini bulmak zorundayız. Bakalım önümüzdeki hafta yapacağız bir şeyler. Seninle yüzyüze tanışmayı çok isterim inan. Kemalpaşa'ya en kısa zamanda bir seyahat ayarlamanı bekliyorum :) Ben de sana ve ailene çok güzel bir haftasonu diliyorum canım. Seni çok öptüm. Annene ve babana hürmetler.

Sevgilerimle...

Pınar'cığım,
Canım çok sağol. Sizleri de sıkıyorum aslında bu hastalık konularıyla. Kusuruma bakmayın umarım bu günleri geride bırakıp güzel şeyler paylaşırım sizlerle. Senin seyahatini de sabırsızlıkla bekliyorum canım :) Evet bloglardan denemeler yapmak çok hoş. Muffinleri beğendiğine sevindim zaten beğenilmeyecek gibi değiller :) Sana da güzel bir haftasonu diliyorum Pınar'cığım...

Sevgilerimle...
BaharYeli dedi ki…
ellerina saglik cok güzel olmus , mutlaka denemem gerek :=))
Bocuruk dedi ki…
Sevgi'ciğim,
Hoşgeldin...Teşekkür ederim canım :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

ELMALI TURTA

CEVİZLİ ÇÖREK ( TOKAT ÇÖREĞİ )

GARANTİLİ SUFLE TARİFİ