TAVUK ETLİ PATLICAN-PATATES YEMEĞİ


Tarif Oktay Usta'nın yemek programından ve kızkardeşim yaptı. Yemeğin ismini kendim verdim. Oktay Usta programında bu yemeğe ne isim verdi bilemiyorum. Fotoğrafını pişmeden önce çektim çünkü piştikten sonra diziliş tam olarak belli olmuyordu. Çok pratik ve güzel bir yemek olduğunu düşünüyorum. Denerseniz memnun kalacağınıza da eminim.

Malzemeler :

2 adet patlıcan
2 adet patates
2-3 adet domates
5 parça kemiksiz tavuk but eti
6 diş sarmısak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
1 bardak su
1 er çay kaşığı kırmızıbiber, karabiber, kekik
1 tatlı kaşığı kadar tuz

Yapılışı :

Tavuk etini baharatlarla harmanlayın. Patlıcanları alaca soyup, ince ve yuvarlak doğrayıp, tuzlu suda bekletip yıkayın. Patatesleri de soyduktan sonra yuvarlak dilimleyin. Domatesleri de aynı şekilde yuvarlak dilimler halinde hazırlayın. Teflon bir tencereye zeytinyağını koyup, 1 dilim patlıcan, patates, domates şekilinde dizip, ortasına tavuk etlerini koyun. Artan patlıcan, patates ve domatesleri de tekrar üstüne dizip, soyulmuş dilimlenmiş sarmısakları da koyun. 1 bardak suda ezdiğiniz salçayı da yemeğe ilave edin. Tuzunu serpin ve tavuk etleri yumuşayıp pişene kadar yemeği orta ateşte pişirin. Dilerseniz fırında da pişirebilirsiniz.

Hepinize iyi pazarlar diliyorum.

Yorumlar

Açalya dedi ki…
Sevgili Bocuruk, patlicanla degisik yemek tarifleri ararken senin (Oktay Usta'nin) bu tarifin cikti karsima, kesinlikle yapilacak birkac gun icinde (cunku bugun menude klasik imam bayildi vardi, biraz ara vereyim, hala patlican var buzdolabinda, onlari boyle degerlendireyim) kizkardesinin eline saglik...
Bocuruk dedi ki…
Açalya'cığım,
Deneyeceğin için çok memnun oldum umarım sen de sonuçtan memnun kalırsın. Ziyaretin ve yorumun için teşekkürler canım :)

Fatma'cığım,
Herşey mevsiminde yenmeli aslında doğru söylüyorsun. Ama bazen insan özlüyor yaz sebzelerini de. Evet burda kış bu sene hiç gelmedi denebilir. Ama ben de atayurdumu çok özledim çoookkk...

Sevgilerimle...
renkler dedi ki…
Canım ellerine sağlık. Ben yıllardır tavuk yemediğim gibi tavuk yemeği de yapmıyorum. Eşim zavallı O da bıraktı mecburiyetten. Oğluşun da arası yok ama annem arada ona birşeyler hazırlıyor tavuk ile, hani çeşitli besin alsın diye. Ben bu yemeği ancak tavuksuz yaparım, zaten patlıcan olsun yeter. Bir de bazı yemekler pişmeden ne hoş resim veriyorlar, ama pişince birbirine karışıyor, renkler birbirine giriyor...
Damak Tadı dedi ki…
Sevgili Bocuruğum,
Canım ne kadar güzel görünüyor yemeğin..Ben çok severim ama sebzelerini tabiiki.))Tavuğun nedense kızarmış olanını tercih ederim her zaman..
Böylesini hiç denememiştim aslında çok da güzel olmuştur..Artık bizim evde pişen yemekleri görsen şaşar kalırsın tatlım..Babama yağsız tuzsuz sebze yemekleri pişiyor haliyle bizde onlardan yemek zorunda kalıyoruz.Şimdi arkadaşların sayfalarındaki bu güzel iştah acıcı yemekleri görünce inan çok canım çekiyor..Ellerine sağlık tatlı,canlar canı kardeşim benim.
(size gelebilir miyim)

Kocaman öpüyorum seni ve güzel bir hafta diliyorum..Sevgiyle kalın.
Adsız dedi ki…
merhaba,
çok lezzetli bir yemek ... Bende arada sırada yaparım. Ellerinize sağlık...

sevgilerimle
umran dedi ki…
elvancim yemek nefis gorunuyor yapimida kolay tam benlik.ellerine saglik..
Adsız dedi ki…
Kızkardeşinin ellerine sağlık :) çok güzel olmuştur eminim ...

Selam ve sevgilerimle
Bocuruk dedi ki…
Renklercim canım,
Sen yemesen bile oğluşuna annanesinin yapıp yedirmesi güzel bir şey. Ben de tavuk yemeklerini özellikle pratikliği açısından seviyorum. Malum kırmızı et zor pişiyor.

Gül'cüğüm,
Canım hemen gel tatlım bekliyorum ve ne kadar da memnun olurum bilsen :) Evet annemlerde de yemekler uzun zamandır aynen sizin evdeki gibi pişiyor. Biz gidince kendi tabağımıza tuz ilavesi yapıyoruz. Ama aslında hepimizin az yağlı ve az tuzlu yemesi lazım. Ben de sana güzel bir haftasonu diliyorum canım :) Annene ve babana hürmetler, seni çok öptüm.

Sevgili Zerrin,
Teşekkür ederim. Her zaman beklerim :)

Ümran'cığım,
Canım senin gibi becerikli biri için çok daha basit ama lezzetli bir yemek. Teşekkürler :)

Sevgili Serinmavi,
Teşekkür ederim. Görüşmek üzere :)

Hepinize Sevgilerimle...
Damak Tadı dedi ki…
Canım benim bitaneeeeem,
Sana ve ailene çoooook güzel bir hafta sonu dileyip çoook öpüyorum..


Sevgiyle kalın..
Bocuruk dedi ki…
Canım,
Sağol yine mutlu ettin beni. Ben de seni çok öpüp, ailenle çok güzel bir pazar ve iyi bir hafta diliyorum :)

Sevgilerimle...
Adsız dedi ki…
şimdi bu yemegi yaptım sizinde ellerinize sağlık.tarif ölcülerinizde gercekten 1-1 uyuyor.cok teşekkür ederim mutfaktan nefis kokular geliyorr;))
Bocuruk dedi ki…
Umarım yediğinizde de beğenirsiniz. Sizin de ellerinize sağlık. Çok memnun oldum deneyip yazdığınıza :)
Sevgilerimle...
yeni yetme dedi ki…
yeni ewlendim ve et sewmiyorum doğal olarak bugüne kadar tek bir et yemeği yapmadım ama eşim etsiz yemeğe yemek demiyo ewlendiğimizden beri sebze yemekten bostana dönmüş:)) ilk defa deneyeceğim umarım güzel olur teşekkürler...
Bocuruk dedi ki…
Siz de eşiniz de beğenirsiniz umarım. Sonucu yazarsanız sevinirim :)
Sevgilerimle...
papatya dedi ki…
Şu an ocakta pişiyor.Umarım güzel olur :) Yorumların tarihlerine bakıyorum da biraz geç keşfetmişim sizi.Eh artık bırakmam :D Ellerinize, emeğinize sağlık, çok güzel ve dolu dolu bir site. Yorumlara verdiğiniz cevaplar da çok sıcak ve içten..
www dedi ki…
Tarifi denedim; cok lezzetli oldu. Ellerinize saglik!
Blogunuzun ismini vererek tarifi blogumda yayinlayacagim: www.feyzainthekitchen.blogspot.com

Bu blogdaki popüler yayınlar

ELMALI TURTA

CEVİZLİ ÇÖREK ( TOKAT ÇÖREĞİ )

GARANTİLİ SUFLE TARİFİ