"Her can ölümü tadıcıdır" (Âl-i İmrân, 3/185)

Sevgili arkadaşlarım maalesef sizlere haberlerim kötü... Babamı 27 Kasım akşamı geçirdiği beyin kanaması sonucu 28 Kasım günü 66 yaşında iken kaybettik. Arkadaşlarının deyimi ile "yarı evliya gibi bir insandı". 27 Temmuz günü bel ağrısı şeklinde başlayan rahatsızlığı sebebiyle defalarca doktorlara götürdük. Ege'nin en büyük hastanesi Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi teşhisi tam 4 ay sonra 27 Kasım günü koyabildi, "Enfektif Endokardit". Meğer Nisan 2006 da geçirdiği anjiyo sırasında mikrop kapmış ve bakteri kalp kapakçığına yerleşerek daraltmış. 27 Kasım' da tedavisine başlandıktan yaklaşık 1 saat sonra beyin kanaması geçirdi. Doktorlar da en az bizim kadar şaşkındı, çok değişik bir kanama olmuş ve yoğun bir şekilde tüm boşlukları dolduracak kadar çok kanamış. 12 saat makinalara bağlı yaşadıktan sonra vefat etti. Babam istenmeden mesleki hata yapılarak ölümü gerçekleşen birisi oldu. Hastalığı zamanında teşhis edilemediği için beyin damarlarında hasara yol açmış. Babamın hastalığı ve ölümüne kadar geçen süreç ile ilgili yaşadıklarımızı yeni bir blogda anlatacağım. 25 Temmuz tarihli bir vasiyetname bırakmış bize ve cenazesinin hangi camiden kalkacağını, hangi mezarlığa defnedileceğini, hangi duaların okunacağını yazıp cenazesine çağrılacak arkadaşları ile ilgili de bir liste hazırlamış. Herşeyi istediği gibi yapmaya çalıştık. Nur içinde yatsın, mekanı cennet olsun inşaallah...

Bu arada annem 12 Aralık akşamı rahatsızlandı ve Ege Üniversitesi acil servisine kaldırdık. Emboli atmış ve elleri morarmıştı. Allah' a şükür ki emboli koluna atmış ya başka bir yerine atsaydı. 1 gece acil serviste kaldı ve 13 Aralık tan beri de kalp damar cerrahisinde yatıyor. Tetkikleri yapılıyor ve henüz bize tam olarak söylenen bir şey yok. Çok endişeliyiz. Allahım bize annemizi bağışlasın, korktuğumuza uğratmasın inşaallah...

Beni merak eden tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Şu sıralarda sayfama ve sizlerin sayfalarını ziyarete vakit ayıramıyorum. Çok zor günler geçirdim ve geçiriyorum. Allah beterinden korusun. Sizleri daha fazla merakta bırakmamak için bu akşam zor da olsa bu satırları yazıyorum. Umarım ve Allah'tan dilerim ki bundan sonra sizlere iyi haberler verebilirim. Dualarınızı bizlerden esirgemezseniz çok sevinirim. Babamla ilgili detayları yeni bir blogda sizlerle paylaşacağım çünkü yaşasaydı babam doktorlara mektup yazarak bunu yapacaktı. Gereken yerlere o mektupları ben yazıyorum ve yazacağım. Bunu ona son görevlerimden biri kabul ettim.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
arkadaşım yazını inan bana ağlayarak okudum ve çok üzüldüm.baban için başın sağolsun Allahım nur içinde yatırsın.Annen için acil şifalar diliyorum inşallah iyi haberlerini alırız...Dualarım seninle..sevgiler
Adsız dedi ki…
Sevgili Bocuruk, Kelimelerin tükendigi an bu olsa gerek. Babab için Hepinizin başı sağ olsun Mekanı cennet olsun inşallah. Dualarım Annenle ve sizinle Allahtan annene acil şifalar diliyorum. Derdi veren Allah şifasınıda verir inşallah
Fatma dedi ki…
Merhaba Bocuruk; sevgili baban için Allah ' tan rahmet diliyorum ve siz sevenlerine,başınız sağ olsun diyorum..Gerçekten kelimelerin en zor seçildiği bu anlarda sana ve ailene sabır diliyorum sevgili bocuruk..Sevgili anneciğine de acil şifalar dilerim..İnşallah rahatsızlığını en kısa zamanda atlatır ve sağlığına kavuşur..
Sevgiler
umran dedi ki…
Canim arkadasim elvancim,basin sagolsun.Allah rahmet eylesin.Mekani cennet olsun insallah.Cok uzuldum inan cok.
Annene de gecmis olsun allah sifa versin.Cok zor gunler geciriyorsun allah sabir versin canim benim.
Nihal Isiklar dedi ki…
Sevgili Elvan, Basin sagolsun. Allah rahmet eylesin. Annene de acil sifalar diliyorum..Umarim bu zor gunleri bir an once atlatirsiniz...
Unknown dedi ki…
Bocuruk'um,
Aglattin beni gece gece...su aralar bunalimlardayim bende.Anne baba hasretinden hatta yazdim bloguma:(simdi bu haberi okuunca kotu oldum...Telefonun olsa arayacagim inanki...Babana sonsuz rahmet diliyorum..Insallah mekani cennet olsun annecigine ise Rabbimdam sifalar diliyorum.Lutfen haberdar et olrumus.Soz konusu olan heleki bir anne ise..bekliyoruz hebrlerini...

Gulenay
Açalya dedi ki…
Sevgili Elvan, cok uzuldum yasadiklariniza, babacigin nur icinde yatsin, annecigin icin ise dualarimiz sizlerle. Daha fazla yazamiyorum, cok uzuldum.
Adsız dedi ki…
Sevgili Bocuruk,

Baban için Allah'tan rahmet diliyorum.En büyük teselliyi sen zaten belirtmişsin" Her can ölümü tadıcıdır."Rabbim bize de nasip eder inşaallah ölükten sonra "yarı evliya gibi bir insandı" densin ve öyle bir hayat yaşayalım. Allah ölümün hayırlısını nasip etsin.Annen için Allah'tan acil şifalar diliyorum.Dualarım seninle.Rabbim yar ve yardımcın olsun.
sevgilerimle
DemetTuğba
renkler dedi ki…
Canım, başım sağolsun. Ben de babamı kaybettim, ne kadar acı çektiğini biliyorum. İnsan bu durumda söyleyecek hiç birşey bulamıyor çünkü hiç bir kelime acını hafifletemez. Anneciğin kısa sürede iyileşir inşallah... Umarım hayatında giden tüm olumsuzlar kısa sürede son bulur. Kendine ve anneciğine iyi bak canım. Güçlü olmak zorundasın.
Zeynep B. dedi ki…
Başınız sağolsun Bocuruk,
Uzun zamandır olmamanın sebebinin bu olması gerçekten çok can sıkıcı. Allah babanın mekanını cennet etsin inşallah. Annen için de acil şifalar dilerim.
İleriki günlerde daha sağlıklı, daha güzel günlerde görüşmek dileğiyle...
Pınarın Kulubesi dedi ki…
Canım
başın sağolsun. Kimin gelir aklına anjiyo sırasında kapılan mikroptan bu sonuçlara gelineceği:(
Çok üzüldüm,Babanın durumunu anlatacağın blogu merakla bekliyorum. Babanı tanımakta isterdim. Allah rahmet eylesin.
Annen için acil şifalar diliyorum.
Allah sabır ve güç versin sana
Gün dedi ki…
Çok üzüldüm allah sabır versin, ne kadar zor olduğunu 3 senedir ben de çok iyi biliyorum, benim babamda dr'larin ihmal ve hatasindan hayatini kaybetti :(( anneciğin için de acil şifalar diliyorum.
Adsız dedi ki…
basiniz sagolsun babaniza Allahtan rahmet,annenize acil sifalar ve sizede sabirlar diliyorum.sevgiler senem
Adsız dedi ki…
Çok üzüldüm, başın sağolsun. Allah sana ve ailene sabır versin
Eda
butterfly dedi ki…
Sevgili Bocuruk,
Başınız sağolsun, Allah sizlere sabırlar versin. Babanızın mekanı cennet olsun inşallah.
Aslı
butterfly dedi ki…
Sevgili Bocuruk,
Başınız sağolsun, babanızın mekanı cennet olsun. Allah sizlere sabırlar versin..
Aslı
butterfly dedi ki…
Kusura bakma sayfa hata verince iki kere mesaj yazmış oldum.
Aslı
Asortik Krep dedi ki…
Başın sağolsun..Allah gani gani rahmet eylesin..
ev perisi;) dedi ki…
Başınız sağolsun sevgili Bocuruk...
Allah o yattıkça sizlere ömür versin...
Allah rahmet eylesin dualr gönderiyorum sevgili BABACIĞINA...
Allah sabırlar versin...
kuzine dedi ki…
Bıcırıkcığım;
uzun süredir yazmayınca birşeylerin kötü gittiğini hissetmiştim. Allah sabırlar versin, başınız sağolsun.
Annenede acil şifalar dilerim, en kısa zamanda iyi olur umarım.
kalimeero dedi ki…
canim benim ne kadar uzuldum bilemezsin:(( Allah tum gunahlarini bagislasin, rahmetini esirgemesin. Basin sagolsun, biz buradayiz herhangi bir sey yapabileceksek soylemen yeterli. Annene de cok gecmis olsun. Ölümün dogalligini kavramak ne kadar zor insan icin. hele sevdikleri soz konusu olunca. Allah sabrını versin dilerim.
Hulya dedi ki…
elvan cok uzuldum,Allah rahmet eylesin,annen icinde dua edicem hep insallah,Allah sabir versin..
Bocuruk dedi ki…
Sevgili Arkadaşlarım,
Hepinizden Allah razı olsun. Yüzyüze tanışmasak da sizleri kendime çok yakın hissediyorum. Ve inanın mesajlarınızla bana destek oldunuz. Annemin bugün yani 20 Aralıkta kalp sintidrafisi çekimi vardı ve günboyu sürdü diyebilirim. Sonuçlar cuma öğleden sonra çıkacak. Şimdilik yattığı günden beri kan inceltici bir tedavi uygulanıyor. Umarım korktuğumuz gibi bir şey çıkmaz da annemizi sağ salim evimize çıkarabiliriz. Allah'ım bize annemizi bağışlasın, Allah beterinden korusun inşaallah... Tekrar hepinize çok teşekkür ediyorum sağolun sevgili arkadaşlarım...
Pratik Anne dedi ki…
Basiniz sagolsun. Babaniza Allahtan rahmet, sizlere sabir diliyorum. Huzur icinde yatsin. Cok uzuldum. Ozellikle de teshisin konulamamasina ve tedavinin kotu gitmesine. Umarim isin pesini birakmazsiniz ve cabalariniz bosa gitmez.
Annenize de acil sifalar diliyorum. Allah onu sizlere bagislasin.
dreambyduru dedi ki…
allah sabır versin...böyle durumlarda kelimeler anlamsız oluyor Allah annene ve sizlere sağlık versin...
Adsız dedi ki…
Sevgili Bocuruk
gerçekten zor bir durum Baban Yüce Allahtan rahmet sizlerede bor sabırlar dilerim..inşallah anneniz çabucak iyileşir..
>Gülgün
Adsız dedi ki…
Elvan'cım okuyunca o kadar üzüldümkü anlatamam başın sağolsun, allah mekanını cennet yapsın inşallah, anenende acil şifalar diliyorum, inşallah çabucak iyileşir, çok zor günler allah yardımcın olsun..
SEDA dedi ki…
Babana Alah'tan rahmet,sizlere sabırlar diliyorum.İnşallah bir an önce annen sağlığına kavuşur da sevimsiz günler geride kalır.

seda
tarifname.blogspot.com
pınar dedi ki…
başın sağolsun bocuruk. İnşallah Allah anneni size bağışlar.
sabır diliyorum size.
renkler dedi ki…
Bocurukçuğum, okuyor musun bilmiyorum ama dün gece rüyamda hep seninle uğraştım, hatta uyandım uyudum yine seni rüyamda gördüm. Seninle tanışıyoruz, orta boyda düz saçların vardı, önünde biraz kahkülü vardı. Hep gülümsüyordun, çok huzulu görülüyordun. Ben de sabah şöyle yorumladım, annesi iyi olacak, Allah acılarına karşı sabır verecek, hayatı düzelecek. İnşallah öyle çıkar canım.
Binnur dedi ki…
Bocurukcugum,
Basiniz sagolsun, nur icinde yatsin babacigin. Arkadan anaciginin rahatsizligi, Allah sifasini versin.
Yaninda olabilmeyi cok isterdim arkadasim....dualarimda sen varsin..
Binnur
Ebruli Lezzetler dedi ki…
Sevgili arkadaşım acıların en büyüklerinden birisini yaşamışsın. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.Anneciğine acil şifalar, sizlerede Allahtan sabır vermesini dileri. Dualarımız hep seninle. Sevgiler,
Beyhan dedi ki…
Sevgili Bocuruk,
Babanın vefatını şimdi duydum,başınız sağolsun.İnşallah annen kısa zamanda iyileşir.
Minik Patikler dedi ki…
Canim ben de simdi ogrendim Allah mekanini guzel kilsin.. Keske butun herkesin arkasindan senin babanin arkasindan soylenenler soylenebilse..
hayalperisi dedi ki…
basin saolsun allah mekanini cennet etsin
Age35 dedi ki…
SEvgili Böcürük,allah sana sabır versin,güzel babacığının mekanı cennet olsun,anneciğine de acil şifalar diliyorum .
Unknown dedi ki…
Seni çok merak etmiştim.Açıkçası ölümü hiç de aklıma getirmemiştim. Oysaki bize o kadar yakın ki.Allah babanı gittiği yerde utandırmasın.Senin de başın sağ olsun. Annene de acil şifalar diliyorum. Gülmek de var ağlamak da hayatta. Sen kendine dikkat et, .
Bu arada hakkını da aramalısın. Bugün babanın hayatıyla ödediği bir hata yarın başka bir hastanın da başına gelebilir.Tabi o zaman artık buna hata da
denmez.
Her gecenin sonunda prıl prıl sabahlar var. Sonuçta içinde bulunduğun kötü günlerde geçecek. Düşün daha kötü şeylerde olabilirdi.
Görüşmek üzere..
Damak Tadı dedi ki…
Bitanem başın sağolsun canım benim..Ben bilmiyordum şimdi yorumunu görünce haberim oldu inan.Babacığının vefatinde ben burda değildim geldiğim günde apar topar Trabzon'a gittim hiç bilgisayarımı açmadım yanıma da almamıştım zaten..
Babacığının çektiği o sıkıntıları nasıl unuturum seninle birlikte bende çok dertli olmuştum.Bu tür konulara çok önem verdiğim bir de çok kafaya taktığım için inan hep aklımda idi.Hatta arada aklıma geliyordu da ama nerden kime sorup haber alacağımı bile bilmiyordum..
Bu acı gününde yanında olup acını paylaşamadığım için çok özür dilerim.Allah sizlere uzun sağlıklı ömürler versin canım.
Senden bir ricam var nerelere yazmak gerekiyorsa lütfen yaz bizlerde yazalım duyarsız kalmayalım.Rahmetli babacığının çektiği acılarıma yoksa sıkıntılarıma yanalım,allah o kişileri de cezasız bırakmaz inşallah..
Bitanem inan şoktayım ve kendime gelemiyorum,zaten her şeye ağlıyorum ahhh birde bu haberi duyunca adeta yıkıldım..
Tekrar başınız sağolsun,allah anneciğine acil şifalar ve sağlıklı uzun ömürler versin.
Benim yapacağım bir şey varsa lütfen bana yaz canım kardeşim benim.Tekrar allah sabırlıklar versin.Anneciğine de acil şifalar..Öpüyorum seni..
Adsız dedi ki…
merhaba bocuruk !
öncelikle basinis sagolsun. allah kalanlara sabir versin. bende babami 3 ay önce kaybettim. sadece bir gece yogun bakimda kalsin dediler göz altinda olsun diye ve maalesef ertesi gün aksam 18.06h son nefesini verdi. cok zor allah sabir versin. ben bugüne kadar daha inanamiyorum.bu yazilari yazarken bile göz yaslarim durmuyor.tamamem tesadüfen bu sayfayi buldum. ilk defa daha hisslerimi biraz olsun dile getire bildim.belki de yurt disinda olmaninda cok büyük rölü var.tekrar basinis sagolsun. yesil
Adsız dedi ki…
Canim ya babana Allah rahmet eylesin, siz sevenlerine de sabir versin.

Ahirete iman gibi bir guzellik var sukur ki dinimizde, sevdiklerimize yeniden kavusabilecegimiz dusuncesi olmasa hersey daha zor olurdu.

Rabbim yar ve yardimcin olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

ELMALI TURTA

CEVİZLİ ÇÖREK ( TOKAT ÇÖREĞİ )

GARANTİLİ SUFLE TARİFİ