Cuma, Aralık 06, 2013

İZMİR YEMEK BLOGU YAZARLARI 5. BULUŞMASI




İzmir Yemek Blogu Yazarları Buluşmalarının 5. sini gerçekleştirdik geçen pazar :)  1. buluşma, 2. buluşma, 3. buluşma, blogumda yazamadığım (güzel prensesimin üniversite sınav telaşı nedeniyle) 4. buluşma derken her seferinde daha da büyüdü blog ailemiz. 



Bu seferki toplantımızı Sevgili Tülay, Mine, Müberra, Nilgün, Nergis ve Dilek arkadaşlarımız organize ettiler. Kapıdan girer girmez Renkli Kolonya nın hazırladığı, çekiliş numaralarımızın da yer aldığı minik lavanta şişeleri, nilabelle nin hazırladığı renkli lezzetli makaronlar ve en önemlisi komitedeki arkadaşlarımızın sıcacık ilgileri ve güler yüzleri ile karşılandık. Hepsine verdikleri emek için, bu güzel keyifli gün için çok teşekkür ediyorum.



Ve asıl sürpriz mesleği mimarlığın detaylardaki özenini pastacılığında da gösteren Sevgili Nergis' in hepsi birbirinden özel birbirinden güzel kurabiyeleri oldu. Yaptığı öyle böyle bir emek değildi. Hepimizin blog ve face adreslerine girerek fotoğrafımıza ve kişisel özelliklerimize uygun şahsa özel şeker hamurlu 3 boyutlu kurabiyeler hazırlamış. Kendisine buradan da çok teşekkür ediyorum, ellerine kollarına, yüreğine sağlık!




Masalarımıza geçtiğimizde bu defa da toplantımızı gerçekleştirdiğimiz İzmir in bence en özel mekanlarından olan Tepekule Özel Günler Salonları' ndan A7 Şehir Kulübü nün özenle hazırladığı lezzetlerle karşılaştık. Keyifli bir sohbet eşliğinde yemeklerimizi, Dr.Oetker tarafından ikram edilem mozaik pastamızı ve Baca Cafe tarafından hazırlanan pastalarımızı yedik.




Organizasyonu yapan arkadaşlarımız toplantımızı destekleyen sponsor firmalarımızdan çekilişler yaptılar. Bana da Dr. Oetker den Güneş kek kalıbı çıktı :)) Hiç kimse hediyesiz kalmadığı gibi firmaların bizler için hazırladığı ürün paketleriyle ellerimiz kollarımız dolu bir halde ayrılırken bir sonraki toplantıda buluşmak üzere vedalaştık.

Sonraki buluşmayı hazırlayacak ekip; Sevgili Esma, İsmet, Selma, Şermin ve ben olduk. Arkadaşlarımızın yükselttiği bu çıtayı yakalayabilmek hatta daha yükseğe taşımayı başarmak, yine keyifli unutulmaz bir gün yaşamak istiyoruz.




Çektiği fotoğraflarla günümüzü daha da özel kılan arkadaşım Sevgili Figen' e de emeklerinden ötürü çok teşekkür ediyorum.

Buluşmamızda emeği geçen sponsor firmalarımız :

http://www.bacacafe.com/
http://bumerang.hurriyet.com.tr/ 
http://www.durubulgur.com/ 
http://www.droetker.com.tr/
http://www.chado.com.tr/ 
http://www.emsan.com.tr/ 
http://www.evim.net/ 
http://www.estuz.com.tr/ 
http://aryıldız.com/ 
http://www.figenkaravas.com/
http://www.feast.com.tr/ 
http://ekofit.com.tr/ 
http://www.mutlumutfaklar.com/fairy/ 
http://www.gurmereyon.com/ 
İnanlı Yapı : Eski İzmir Caddesi No : 319 Karabağlar / İzmir Tel: 02322261088 
http://www.imse.com.tr/
http://www.mentos.com.tr/
www.nilabellemacaron.com
http://www.porland.com.tr/ 
http://www.pepsico.com.tr/
http://renklikolonya.blogspot.com/
http://www.selva.com.tr/ 
http://www.sokeun.com.tr/
http://www.tepekuleizmir.com/ 
http://www.tazemasa.com/ 
http://www.ugur.com.tr/ 
http://www.vivident.com.tr/ 
http://www.ykm.com.tr/kurumsal/ 
www.cheetos.com.tr
www.liptonicetea.com.tr
www.tropicana.com 
www.fritolay.com.tr 
www.martiyayinlari.com
www.bademmutfak.com

Hep güzel günlerde güzel paylaşımlarda bulunabilmek dileğiyle...

Herkese keyifli, mutlu ve güzel bir haftasonu olsun :)


Pazar, Aralık 01, 2013

ELMALI TURTA




Annelerimizin günlerinde en çok yaptıkları elmalı kurabiyenin başka bir versiyonu bu tart bence. Hep çok zor zannederdim bu tarifi, ta ki blog arkadaşlarımı evimde ağırlayacağım zaman Sevgili Ufuk un tarifini deneyene kadar. Çok da beğenildi. En kısa zamanda sizler de deneyip tadına varın bu enfes tarifin ;)

Malzemeler :

Hamuru için :

250 gr tereyağı oda sıcaklığında
2 adet yumurta
10 çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Üzeri İçin :

4 adet rendelenmiş süzülmüş elma (ben 6 adet kullandım)
8 çorba kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz

Üzerine serpmek için pudra şekeri

Yapılışı :

Tereyağı şeker ve yumurtayı iyice karıştırın. Kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ekleyin. Hamur elinize yapışmamaya başladığında un eklemeyi bırakın. Yuvarlak veya kare küçük bir borcamı yağlı kağıt ile kaplayın. Yoğurduğunuz hamurun üçte ikisini kalıba yayıp kalanını streçleyip 10 dakika kadar derin dondurucuya kaldırın.

Elma şeker ve tarçını elmalar suyunu çekene kadar pişirin ve en son cevizi ekleyin.

Elmalı harcı borcamdaki hamurun üzerine yayın. Buzlukta bekleyen hamuru rendenin iri tarafı ile elmalı harcın üzerine rendeleyerek üstünü kaplamasını sağlayın.

Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. İyice soğumasını bekledikten sonra pudra şekerini tartınızın üzerine eleyin.

Afiyet olsun...

İyi pazarlar, sağlıklı, huzurlu ve keyifli günler olsun hepimize :)


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...