Salı, Mayıs 26, 2009

SİNİ KÖFTESİ



Sevgili Fethiye' nin bu tarifini yapalı 3 ay olmuş. Blog işini ihmal ettiğim ve de etmeye devam ettiğim nasıl belli değil mi? Ama bu güzel tarifi hatırlatmak iyi olur diye düşündüm. Hadi Elvan dedim kısa da olsa bir merhaba de:) Tarifi denemenizi öneririm.




Bir önerim daha olacak;

Elif Şafak' ın "Aşk" kitabını okuyorum şu günlerde. Bitirir bitirmez tekrar okuyacağım sanırım, yada başucu kitabı yapacağım. Herkese şiddetle tavsiye ediyorum.
Daha uzun postlarda görüşebilmek dileğiyle, şimdilik hoşçakalın...

Perşembe, Mayıs 07, 2009


Sevgili Tijen' in bu yazısındaki fotoğrafı görünce yazdığım yorumda odamdaki emanet orkideden bahsetmiştim ona. Ve fotoğrafını çekmeyen kalmadı demiştim. En güzelini Musa Adar Bey çekmiş. Görünce dayanamadım, yayınlıyorum. Sizler de görün istedim.



Uzun yıllardır iş arkadaşlığı yaptığımız, artık abimiz olan Musa Bey' in çok güzel fotoğraf çalışmaları var. Bugün flashdisc e üstteki fotoğrafları kaydederken, çektiği diğer ağaç ve çiçek fotoğraflarını da yükledi sağolsun. Ben de içlerinden seçtiğim birkaç tanesini daha paylaşıyorum:)



Üstteki demet tüm annelere :)

Cumartesi, Mayıs 02, 2009

SOĞANLI MİLFÖYLÜ KİŞ


Karamelize soğan tadını, soğanı sevenlerdenseniz bu tarif tam size göre :) Sevgili Hatice' nin sayfasında bu tarifi gördüğümde hem onun anlatımını hem de tarifin asıl sahibi Sevgili Özlemaki' nin tarifini okudum.

Çok çeşit yemeyen ev halkım için iyi bir akşam yemeği olacağını düşündüğüm için iş çıkışı markete uğrayıp malzemelerden eksik olan mantarı aldım. Kısa sürede hazırlanan, yanında çay veya ayranla dileyenler için gazlı içeceklerle iyi gidecek bir yemek oldu. Tarife yukarıda verdiğim her iki linkten de ulaşmanız mümkün.

Ancak ben tarifi kısaca yineleyecek olursam; yarım ay şeklinde doğranmış 4 baş soğanı az yağda soteledim. Doğranmış 1 kutu mantarı önce kendi suyunu çekene kadar pişirip daha sonra yine az yağda soteledim. 3 yumurta, 1 kutu krema, 1 avuç rendelenmiş kaşar, pastırma ve sotelenmiş soğan ile mantarla bir güzel harmanladım. Büyük bir fırın kabını hafifçe yağlayıp milföyleri aralarında hiç boşluk kalmayacak şekilde yerleştirdim ve yukarıdaki karışımı üstüne döküp 200 derecelik fırında 30 dakika pişirdim.

Her yeni denediğim tarifte olduğu gibi; sofrayı kurup tabaklara servis yapıp Şef' in ve kızlarımın tatmasını bekledim. Tepkileri çok iyi oldu:) Tarif için hem Sevgili Hatice' ye, hem de Sevgili Özlamaki' ye teşekkür ederim.

Sayfamı uzun zamandır güncellememiştim. Umarım bundan sonra bu kadar uzun ara vermem. Şef' in dönüşü bana doping oldu:) Allah kimseyi ayrı bırakmasın. Ayrılık zor ama tabii Allah başka türlü ayrılıklar vermesin.

Hepimize sağlıklı, mutlu ve keyifli bir haftasonu diliyorum...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...