Cuma, Mayıs 24, 2013

ÇİLEKLİ TART





Hani bazı insanlar vardır; ne yapsalar mükemmelini başarırlar. Yukarıdaki tarifin sahibi tam da böyle birisi; Sevgili Petek... Pie blogunun sahibi, İzmirli bloggerların yakından tanıdığı bir isim. Çilekli Tart tarifinde anlattığı günkü şanslı insanlar arasında ben de vardım. Hayatımda yediğim en güzel tarttı ve tadı damağımda kaldı. O gün bugündür tarifi deneyeceğim, kısmet bu güneymiş. Taze taze sizlerle de paylaşayım istedim. Bir kere şunu söyleyeyim ki kesinlikle çok zahmetli değil ve de sonuç nefis. Aynı tart hamuruyla değişik tarifler oluşturmak da mümkün. 

Malzemeler :

Hamuru için :

2 su bardağı un
3/4 su bardağı riviera zeytinyağı
1/2 çay kaşığı tuz
3-4 yemek kaşığı çok soğuk su

Kreması İçin :

750 ml süt
225 gr toz şeker
75 gr mısır nişastası 
15 gr süt
2 yumurta
Vanilya
200 ml krema

Yapılışı :

Önce kremanızı hazırlayın ve soğumaya bırakın. Bunun için vanilya ve krema hariç bütün malzemeyi koyu muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Altını kapatınca vanilyasını ve dilerseniz limon kabuğu rendesini ekleyin. Soğuduğunda 1 paket krema ile çırpın.

Hamuru için un, tuz ve zeytinyağını çırpma teli ile çırpın. Soğuk suyu ekleyince el ile yoğurun. Hamuru yağlayıp bir miktarda un serpiştirdiğiniz kalıba bastırarak kenarları da yüksek olacak şekilde yayın. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. 

Soğuyan hamurun üstüne kremasını bolca yayın ve yarım paket tart jölesi ile parlattığınız çilekleri dizin.

Tarif için Sevgili Petek' e çok teşekkür ediyorum.

Herkese çilekli tart tadında keyifli bir hafta sonu olsun :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...