Pazartesi, Ekim 03, 2011

FIRINDA PATATESLİ TAVUK


Sevgili Tijen Aktay bu ramazanda her gün iki ayrı tarif ekledi sayfasına. Ve ben bir çok tarifini denedim. Fotoğrafta gördüğünüz Fırında Patatesli Tavuk tarifini denemek bu güne kısmetmiş. Çok becerikli blog arkadaşlarım var ve Sevgili Tijen de bunlardan biri. Ramazandaki performansını gıptayla izledim ve çok faydalandım. Ona çok teşekkür ediyorum. Bu tarifi ben de yazayım ki bir kez daha hatırlansın mutlaka denensin dedim:)

Tarifi aynen kopyalıyorum:


Malzemeler :

4 büyük boy patates,
½ kg kemiksiz tavuk budu,
1 kuru soğan,
2 kırmızı biber,
1 yeşil biber,
2 rendelenmiş domates,
½ yemek kaşığı domates salçası,
1 çay bardağı su,
2 yemek kaşığı tereyağı,
300 gr rendelenmiş kaşar peyniri,
tuz,
karabiber

Yapılışı :

Patatesleri ince parmak şeklinde doğrayıp su dolu bir kaba alın. soğanı ve biberi yemeklik doğrayın. Tavaya 1 yemek kaşığı tereyağını alıp eritin. Üzerine soğanı ekleyip soteleyin. Soğan az yumuşayınca biberleri ilave edip karıştırın. Minik kuşbaşı şeklinde doğradığınız tavuk etlerini tavaya ilave edip soteleyin. 7-8 dk sonra 1 çay bardağı suyu, rendelenmiş domatesleri ve salçayı ilave edin. Tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın. Pişmeye yakın ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Fırın tepsisine patateslerin yarsını ekleyip yayın. Ortasına tavuklu harcı ekleyip yayın. Kaşar peynirinin yarsını serptikten sonra kalan patatesleri ekleyin. Kalan tereyağını parça parça üzerine ekledikten sonra tuz ve karabiberi serpip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dk pişirin. Süre dolunca üzerindeki kağıdı alıp 20-25 dk daha pişirin. Fırından çıkarmaya yakın kalan kaşar peynirini serptikten sonra peynir eriyip kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servise sunun.

Ben sote yaparken zeytinyağı kullandım. 1 yemek kaşığı kadar tereyağını tarifdeki gibi üzerine parça parça ekledim. 30 dk sonra kağıdı aldığımda fırının ızgarasını çalıştırıp patateslerin biraz kızarmasını sağladım çünkü kızlarım kıtır tatlardan çok hoşlanıyorlar. Ortaya Sevgili Tijen in her tarifinde olduğu gibi enfes bir tat çıktı. Mutlaka ama mutlaka deneyin derim.

Herkese iyi haftalar olsun:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...