Pazar, Kasım 21, 2010

HAŞHAŞLI KREMALI EKMEK

Ekmek bahane, bloga yazmak şahane!

Güzel Prensesim i biliyorsunuz; büyük kızım... O ilkokuldayken kitap okumayı sevmeyecek diye çok korkuyordum. Hakikaten başlarda çok isteksizdi. Sonra bir başladı okumaya şimdi durdurabilene aşkolsun. Rol model olmak geç de olsa sonuç veriyor unutmayın. Gerçi çok geç de olmadı prensesimin hakkını yemeyeyim. En son katıldığım veli toplantısında edebiyat öğretmeni "o sınıfımızın edebiyatçısı" dediğinde ağzım kulaklarımdaydı resmen :) Çok da iyi bir blogcu oldu. Günlük yazılardan oluşan bu ve okuduğu kitaplarla ilgili yazılar yazdığı bu blogu okumanızı tavsiye ederim.

Bir bayram ve uzun bir tatili daha bitirdik. Sağlıkla, sevdiklerimizle daha nice bayramlar, güzel günler görelim inşallah. Bayram boyunca İzmir de hava tek bir gün hariç çok güzeldi. Hem dinlendik hem gezdik, bu güzel havaların tadını çıkardık. Ben bayram tatlısı olarak Sevgili Müge' nin tarifi olan daha önce sayfamda da yayınladığım Profiterol yaptım. Çünkü Şef çok seviyor. O kadar seviyor ki 2 gün içerisinde ikinciyi de yapmış olmama rağmen en çok o yedi :)

Evet gelelim ekmek makinamla yaptığım ekmeklerden çok severek tükettiğimiz kremalı ekmeğe; tarif Sevgili Devletşah' a ait. Buraya tıklayabilirsiniz. Ayrıca tarifi aşağıya da kopyaladım.

HAŞHAŞLI KREMALI EKMEK


Malzemeler :

2 su bardağı un
3/4 su bardağı su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı krema
1,5 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı instant-maya
2 yemek kaşığı haşhaş

Hazırlanışı :
  1. Bütün malzemeler karıştırılarak hamur yoğurulur.
  2. 40 dakika mayalanması için sıcak bir yerde bekletilir.
  3. kabaran hamur tekrar yoğurulur.
  4. 25 dakika daha mayalanması için bırakılır.
  5. 180 dereceye ısıtılmış fırında 40 dakika pişirilir.
Not
  • Ölçüler ekmek makinasında 1 numaralı normal ekmek programında küçük boy içindir.

Aşağıdaki fotoğraftaki mücver karışık sebze ile yapılmış bir tarif. Ve; hani ne pişireyim derdine bir fikir vermek için koymak istedim. İçinde kabak, patates, havuç, lahana, soğan, pırasa, peynir, maydanoz ve dereotu var. Tabii bir de yumurta, un, tuz, karabiber. Bence yapın. Evet kızartma ama çok sık yapılmadıkça zararı yok. Ayrıca çocuklar bayılıyor ve bir dolu sebzeyi de bir anda yemiş oluyorlar.


Hepimize iyi bir hafta olsun... :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...