Cumartesi, Ocak 17, 2009

TARÇINLI-CEVİZLİ KURABİYE


Uzuuunnn zaman olmuş, yazmayalı. Neden mi? Biraz tembellik, biraz boşvermişlik, biraz vakitsizlik ve paylaşmaya değer şeyler yapamama nedeniyle. Bir de eşimin son 7 aydır evden uzakta çalışmasının etkisi var tabii. En son izne geldiğinde sayfama ekleme yapmamamdan şikayetçiydi o da. Ve ben sevdiğim arkadaşlarımın sayfalarına uğradığımda birşeyler eklemişlerse onlar için herşey yolunda demek ki deyip seviniyorsam, benim sayfama gelen arkadaşlarımın da benzer duygular içinde olabileceğini düşünüyorum. O nedenledir ki arşivimden bir tarif seçip bu sessizliğime bir son vermek istedim.

Bu arada; bu akşam haberlerine son dakika giren İsrail'in ateşkes kararının kesin olmasını bu anlamsız savaşın biran önce sona ermesini diliyorum.



Tarçınlı-Cevizli Kurabiye :

Malzemeler :

1 paket oda sıcaklığında margarin veya tereyağı
3 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
1 paket vanilya
3 su bardağı un

Fırından çıktıktan sonra üzerini kaplamak için :

3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tarçın



Yapılışı :

Oda sıcaklığındaki margarin, şeker, ceviz, un ve vanilya kulak memesi yumuşaklığı kıvamında bir hamur olacak şekilde yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde yuvarlanarak fırın tepsisine dizilir. 180 derece ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirilir.

Fırından çıktıktan sonra kurabiyeler ılıkken yani 3-4 dakika kadar sonra şeker-tarçın karışımı ile üzerleri kaplanır ve servis tabağına alınır.



Herkese mutlu, huzurlu, sağlıklı, keyifli pazarlar ve iyi bir hafta diliyorum...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...