MİNİĞİMİN YIL SONU GÖSTERİSİNİ "ÇOCUKÇA" KUTLADIK:)


Zaman o kadar hızlı geçiyor ki... Miniğimin bu seneki yıl sonu gösteri davetiyesini elime aldığımda, bu İrem' ciğimin kaçıncı gösterisi diye düşündüm. İlk anda ikinci gösterisi diye hatırlasam da doğrusunun üçüncü gösterisi olduğunu anladığımda zamanın ne kadar çabuk geçtiğinin bir kez daha ayrımına vardım.

Okulumuz bu sene de harika bir gösteri hazırlamış. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Gösteriyi izlerken eşime dedim ki "bu çocuklar tabii kendine güvenli bireyler olurlar". 3 yaş dahil hepsi hareketlerini o kadar güzel yaptılar ki. Şimdiden kalabalık bir topluluk önünde kendilerini korkmadan gösterebilmeleri takdire değer. Okulumuzun güzelliği de işte tam burada. Güzel prensesim den sonra ikinci kızımı da bu okulda yetiştirdiğim için kendimi şanslı sayıyorum.




Bu seneki gösterinin konusu "oyuncakların dünyası" idi. Bütün oyuncaklar gece el ayak ortadan çekilince kendi aralarında eğlenmeye başlıyorlar. Yukarıda fotoğraflarını gördüğünüz oyuncaklar porselen bebekler:) Benim hiç porselen bebeğim olmadı ama nasıl olursa olsun bebekler her kız çocuğu için çok önemlidir. Bu porselen bebekler de o kadar güzel bir bale gösterisi sundular ki... Miniğim bu porselen bebeklerden birisiydi ve tüm porselen bebekler birbirinden güzeldi. Bravo kızlar!





Sırada 3 yaşın canlandırdığı değişik oyuncaklar var. İlk üç fotoğraf onlara ait. 4 yaş çocuklarının canlandırdığı arabalar da kendi aralarında eğlenmeyi ihmal etmediler. Ama ben onların sadece tek kare fotoğrafını çekebildim. Çok hareketlilerdi:)) Veee 5 yaşın erkek çocukları kızıldereli oyuncak olup, öğretmenlerini tutsak etmişler ve etrafında kızıldereli dansı yaparak eğleniyorlar. Beyler hepiniz çok yakışıklısınız! 6 yaşın kızları ve erkekleri geçmiş zamandaki şövalyeler olmuşlar, kılıçlarıyla birbirlerine oyunlar yapıyorlar. Tabii bunda katıldıkları eskrim turnuvasının etkisi de görülüyor. Şimdi de olsa keşke bu şövalyelerden:)




Oyuncaklar toplu halde müziğe de merak sarmışlar. O kadar güzel ritim tuttular ki, sonrasında müzik öğretmenimizin velilerle yaptığı ritim denemesi çocukların yeteneklerinin anne ve babalarından geldiğini kanıtlar nitelikteydi. Çok eğlendik çookkk:))




3 yaş oyuncaklarımız :) biraz da spor yaparak eğlendiler. Bizi de çok keyiflendirdiler. Aferin güzel çocuklar!




Eeee... 3 yaş spor gösterisi yapar da 5 yaş Minnie ve Mickey Mouse lar durur mu? Cimnastik öğretmenleri İrina' nın eşliğinde onlar da harikalardı. Sporun çocuk gelişimindeki önemini bildiğim için çok memnun oldum doğrusu.




Okulumuzun güzel sahibesi Ender hanımın fotoğrafını çekmeden olmazdı, ben de çektim ama kendisinin fotoğraftakinden de hoş bir hanım olduğunu belirtmeliyim. Mavi elbiseli bayan ise drama dersi öğretmenimiz. Güzel prensesim in de drama öğretmeniydi. Ve drama dersinin çocuğun özgüvenine etkisini çok açık yaşadık. Gösterinin başında diplomalarını alan 6 yaş çocukları uzun çoraplı pippi olmuşlar ve spor yapıyorlar. Renkler nasıl ama? Bayıldım ben bu gösteriye. 6 yaş çocuklarının hepsine yeni başlayacakları ilköğretim okullarında başarılarının devamını diliyorum. Bu arada müzik öğretmenimizi de velilerle ritim çalışması yaparken görüntüledim ama fotoğraf istediğim gibi çıkmamış. Müzik öğretmenimize de sonsuz teşekkürler!




Gösterinin en ser verip de sır vermeyen kısmı folklorda şimdi sıra. Dönem başından beri gösteri ile ilgili çocuklara ne yaptıkları sorulduğunda tek bilgi vermedikleri çalışmaları folklor oluyor. Folklor öğretmenlerini o kadar iyi dinliyorlar ki ağızlarından bu konuda bir ipucu almak imkansız. Sakladığı kadar varmış. Bize büyük bir sürpriz oldu oynadıkları oyunlar. Ve hepsi de çok çok başarılıydı.




Sizin için nasıldır bilmiyorum ama benim için folklor oyunları içerisinde Kafkas yöresinin oyunları her zaman farklı bir yere sahiptir. İşte 6 yaş çocuklarımız öyle güzel bir Kafkas oynadılar ki inanın hayran kaldık. Ve misafiri oldukları okuldan tüm arkadaşları tarafından uğurlandılar.




Okulumuzun sahibi Ender Hanım ile Arif Bey' e, Müdiresi Psikolog Beyza Hanıma, tüm yaş gruplarının öğretmenlerine, branş öğretmenlerimize ve okulun diğer çalışanlarına da çok çok teşekkürler!





Bu arada Sevgili Serpil ve Sevgili Burcu sayfalarında ayrı, ayrı bahsettiler ama ben son zamanlardaki yoğunluğumdan yazmaya fırsat bulamadığım için ancak şimdi bahsedebileceğim. Geçtiğimiz günlerde kısa bir Samsun seyahatimiz oldu. Biliyorsunuz Şef yani eşim Samsunlu ve ailesi de orada yaşıyor. Onları ziyarete gittiğimizde ben de blog dünyasının bana kazandırdığı dostlarımdan Serpil'ciğimi ziyaret edeyim istedim. Sayesinde blog dünyasından bir dost daha kazandım. Serpil'ciğim güleryüzü, sıcaklığı ile çok mükemmel bir ev sahipliği yaptı bizlere. Burcu' cuğum ise içindeki pastasever hanımı dinleyip güzel bir pasta ile gönlümdeki yerini perçinledi:) Dost insanlarla güzel bir sofranın etrafında yapılan sohbetin tadına doyamadım. Kırk yıldır tanışıyormuş hissiyle yapılan sohbet çok samimi ve sıcaktı. Canlarım ikinize de tekrar tekrar teşekkürler! Ben de sizleri İzmir' e bekliyorum.

Samsun'a gitmeden birkaç gün önce İzmir'in güzel mekanlarının birinde yine blog dünyası sayesinde tanıştığım dostlardan Gülenay'cığım ve Nilay'cığım ile de buluştuk. Güzel bir akşam yemeği sırasında ortak zevkleri olan insanlar olmanın verdiği enerjiyle durmadan konuştuk, gülüştük:) İşi çıktığı için gelemeyen Figen'ciğimin de kulaklarını çınlattık tabii. Yakında tekrar görüşeceğiz inşallah.

İşte böyle... Bu arada hepinizin evinde olduğu gibi çok şükür ki bizim evimizde de her gün bir tencere kaynıyor. Ancak son zamanlarda o kadar yoğun günler yaşıyorum ki sizlerle yeni bir tarif paylaşamadım. En kısa zamanda telafi etmek dileğiyle...

Herkese sağlıklı, keyifli ve mutlu bir pazar ve iyi haftalar!

Yorumlar

LaMa dedi ki…
Ne buyuk mutluluktur senin icin tahmin edebiliyorum, darisi basima diyeyim :)
Nasip oldu mu insanlar bulusup biraray gelebiliyro ancak, ayni sehirde yasamamiza ragmen Gulenayla koca senede cok sInIrli gorustuk , siz kisa surede ne guzel bulusabilmissiniz. Baska kimlerin kulaklari cinladi bakalim ;)
Izmir'e sevgiler
Hulya dedi ki…
ne guzel ne mutlu sana...bend eokurken cok keyif aldim,
Evcilik Lezzetler dedi ki…
Elvan'cım ne kadar dolu dolu bir gösteri olmuş. Tüm prens ve prensesler ve arkalarındaki ekip harika görünüyor, izleyici annelik te muhteşem bir duygu :))
Seni tandığıma çok çok mutlu oldum, daha sık gelin Samsun'a :))
Sevgiler...
Damak Tadı dedi ki…
Çok güzel bir gösteri olmuş canım..Şimdi resimleri teker teker inceleyeceğim..))Hepside birbirinden şekerler..Bende Karya'cığımın gösterisini anımsadım birden..

Arkadaşlarınla birlikte olmanız çok güzel bir duygu..Hele Samsun'a gitmen ve arkadaşlarla buluşman çok hoş olmuş..Senin adına ben mutlu oldum canım..


Kocaman sevgilerimi gönderip,yanaklarından öpüyorum..Prensesleri benim için öp lütfen..Anneciğe hürmetler..Sevgiler..
Hanife dedi ki…
Ne buyuk mutluluk Elvan'cigim.
Aybike Ceylan dedi ki…
Cok guzel ve cok seker bir gosteri olmus Elvan'cigim.:))

Sevgiler
Adsız dedi ki…
Kızlarının daha nice güzel başarılarına ve mutluluklarına tanık oluruz inşallah canım. TÜLİN
Cafe Gusto dedi ki…
Elvancığım ben yerim o porselen bebeği...Ne kadar güzel bir gösteri olmuş sayende bizde izlemiş kadar olduk.Okulu ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum ama en çok tebrik başrol oyuncuları olan miniklere gidiyor..
Ayrıca gelişin beni de çok mutlu etti..Tekrar beklerim...
sevgiler..
GÜL BAHÇESİ dedi ki…
çok güzel ve başarılı birgösteriye benziyor....
Tijen dedi ki…
Canım Elvan'cığım,
Nice güzellikler yaşayın birlikte. Nasıl da göğsün kabarmıştır kimbilir. Ayrıca kitap dileklerin için de ne kadar teşekkür etsem azdır. Sen ne güzel bir dostsun!
Çok güzel olmuş gösterileriniz, yeni öğretim yılında başarılar dilerim.
Benim eşimde Samsunlu, amcaları falan hala orada yaşıyorlar, düğün için gelmişlerdi hafta sonu 2 gün önce yolcu ettik yine onları memlekete. Eşim bu yaz bizde gidelim oraları gezdireyim sana diyor ama bakalım kısmet artık :)
Gönül dedi ki…
Allah bu mutluluğu yaşamayı herkese nasip etsin kimbilir ne kadar gururlanmışsındırrrr.....kızını bizim yerimize kocaman öp... başarıları bir ömür daim olsun...sevgilerimle öpüyorum
Unknown dedi ki…
Elvancım sana nasıl ulaşabilirim acaba mail adresini bulamadım blogunda Figende şu anda dışarıda çok geç olmadan yazayım istedim. Bana seldaercan@gmail.com'dan acilen ulaşabilirmisin acaba??
Sevgilerimle
Selda
Ferhanca dedi ki…
elvan, çok güzel günler görmeni dilerim.
Samsun da geçirdiğin bir kaç gün güzel geçmiş ..bir daha ki sefer belki görüşürz bizde..

Bu blogdaki popüler yayınlar

ELMALI TURTA

CEVİZLİ ÇÖREK ( TOKAT ÇÖREĞİ )

GARANTİLİ SUFLE TARİFİ