Çarşamba, Ağustos 29, 2007

ARAP (FELLAH) KÖFTESİ



Yine anneciğimin tariflerinden biri. Bulgurlu tarifler aslında birbirlerine benzese de sunum, şekil ve ek malzemeler açısından birbirlerinden ayrılıyorlar. Biz çok severek yiyoruz. Anneciğime ellerine sağlık diyorum ve bugünlerde bozuk olan sağlığının düzelmesi için Allah'a yalvarıyorum. Siz de dualarınızı esirgemeyin ne olur...


Malzemeler :


1/2 kg ince bulgur
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı un
1 adet yumurta
Tuz, kırmızı tozbiber
1 demet maydanoz ince kıyılmış (üzerine)
3 yemek kaşığı salça
4 diş sarmısak
1 çay bardağı sıvıyağ





Yapılışı :


Bulgur sıcak su ile kabartılır. Tuz, kırmızı biber, yumurta, un, irmik ilave edilir ve iyice yoğrulur. Bilye büyüklüğünde parçalar yuvarlanıp ortaları çukurlaştırılır. Tuzlu sıcak suda haşlanır ve süzülür. Tavaya sıvıyağ, salça, dövülmüş sarmısak ve biraz su alınarak kızdırılır. Haşlanmış köftenin üzerine dökülerek, ince kıyılmış maydanoz ile süslenir.


Bu arada herkesin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun...

Pazartesi, Ağustos 27, 2007

BERAT KANDİLİ



Allah hepimize, sevdiklerimizle birlikte, sağlıkla tekrarını nasip etsin.

Perşembe, Ağustos 23, 2007

GÖZ ALDANIR, MİDE ASLA...!


Aynen başlıktaki yazı var kebap yediğimiz büfenin iç camında:)) Şu an çalıştığım projede yapımı devam eden istasyonlarımızdan İnkılap İstasyonu'nun hemen yanında bu büfe. Ve bazen öğle yemeklerini burada yiyoruz. Belki lüks bir kebapçıda bile bu lezzette kebabı zor yersiniz. Bugün de yemekte oradaydık, sizlere de bahsedeyim ve İzmir'de olup da yolu düşenler lezzetli bir kebap yemek isterlerse uğrasınlar istedim. Ağaç gölgelerinin altındaki masalarında lüks değil ama temiz masa ve sandalyelerde oturup, odun ateşinde bir kebap yemek için uğrayın derim ben.





Bir ablamız var servis yapan. Bak bugün fotograf çekip sayfamda yayınlayacağım, senin fotoğrafını da koymama izin verir misin? dedim. "Olur tabii ama ben para mara veremem" dedi. Epey güldürdü bizleri. Zaten güleryüzlü ve çok çalışkan bir kadıncağız.





Yaz günü kebap yemek ağır geliyor aslında. Ama nedense karnımız acıkmışken bunu böyle düşünemiyoruz. Yedikten sonra herkes pişman. Bir daha sıcakta bu kadar yemeyelim diyor herkes birbirine. Aslında her öğle yemeğini böyle yemiyoruz tabii. İyi ki de yemiyoruz:))

Cuma, Ağustos 17, 2007

VİŞNELİ CHEESECAKE



Evdekiler pek sevmese de cheesecake denemelerim son hız sürüyor. Hem yapmasını hem yemesini seviyorum ben. Ve özellikle eşime de sevdirmeye kararlıyım:)) Tarif Sevgili Kristal Kelebek (Butterfly) Aslı'cığıma ait. Fotoğraflardan da göreceksiniz benim cheesecake im onunki kadar kalın olmadı. Bunda büyük kalıp kullanmış olmamın büyük etkisi var. Böyle bir hata yaptım yani. Bir dahaki sefere daha küçük kalıpta daha başarılı olacağıma eminim. Ama tadı enfesti. Ve herkesin söylediği gibi bekledikçe de daha nefis oldu. Aslı'cığım dikkat edilmesi gerekenleri de yazmış yazısında. Bunlara da özellikle dikkat etmenizi öneriyorum. Bir de benim eklemek istediğim bir püf noktası var ki; tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin lütfen. Sevgili Aslı'cığıma çok teşekkür ediyorum. Tarif burada...



Laf aramızda:)) yarın için hain planlarım var. Allah'dan bir mani keder çıkmaz ise miniğimi annanesi ve teyzesi ile bırakıp, güzel prensesimi de kendi isteği ile evde keyif çatması için (kendi tarifi aynen böyle) götürmeyerek sadece Şef ve ben şöyle Çeşme, Alaçatı gezeceğiz. Uzun zamandır çocuklar olmadan vakit geçirmedik birlikte. Sabah dışarıda bir kahvaltı, sonra deniz-güneş, akşamüstü Alaçatı pazarında dolaşmak, belki Çeşme'de kumru, lokma yada sakızlı dondurma...

Hepimize keyifli, sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir haftasonu diliyorum:)

Çarşamba, Ağustos 08, 2007

DAMLA ÇİKOLATALI VİŞNELİ MUFİN



Bunlar taze taze:) Biraz önce fırından çıktılar. Dondurucuya koymak üzere bugün aldığım vişnelerden 1 bardak ayırıp, Sevgili Evcini' nin Likapalı Mufin tarifinden faydalanarak (verdiğim linke tıkladığınızda tarif sayfanın sonunda), kendimce biraz değişiklik ve ekleme yaparak vişneli mufinlerimi yaptım. Tarifin orjinali için Sevgili Evcini' nin sayfasına bakabilirsiniz. Ben kendi yaptığım şekli ile tarifi vereyim.


Malzemeler :

2 su bardağı un
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 çay kaşığı karbonat
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
1 su bardağı süt
1/3 su bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı damla çikolata
1 su bardağı çekirdekleri çıkartılmış vişne




Yapılışı :

Un, kabatma tozu, vanilya, karbonat ve tuzu bir kaba eleyin. Üzerine şekeri ve damla çikolataları ilave edin. Ayrı bir kapta yumurta, süt ve zeytinyağını çırpıp, kuru karışıma ekleyin ve iyice karışmasını sağlayın. En son 1 bardak vişneyi ekleyip, kağıt kek kalıpları yerleştirilmiş mufin kaplarına 2/3 ü dolacak şekilde doldurun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika kadar pişirin. 15 dakikadan sonra kürdanla kontrol ettiğinizde kürdan temiz çıktığında mufinler pişmiş demektir.

Tarif için Sevgili Evcini' ne çok teşekkür ediyorum.

Ayrıca bu akşam bu muffinleri yapmama yardımcı olan Güzel Prensesim' e de teşekkürler:))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...