Salı, Mayıs 29, 2007

HEDİYE PAKETİM


Bu yazımın başlığının iki anlamı var. Birincisi bugün geldiğini Güzel Prensesimin haber verdiği SELVA hediye paketim ve Sevgili Gülenay'ın verdiği hediye paketi.


SELVA paketinden çıkan makarna, irmik ve unla yapacağım tarifleri en kısa zamanda burada göreceksiniz. Hediye için SELVA' ya ve Sevgili Gül' e çok teşekkürler:)


Gülenay'cığımın hediye paketi ise bir görüşme evsahipliği ve de Mervem için çok güzel bir hediye içeriyordu. Bu görüşmenin detaylarını Sevgili Gülenay sayfasında ayrıntıları ile anlatacak. Ama ben Yemek ve Biz'den Sevgili Figen'e, Cafe Sardunya'nın sahibi Sevgili Nilay'a ve tabii evsahibimiz Sevgili Gülenay'a bu güzel ve özel akşam için çok çok teşekkür ederim. Sizleri tanımak çok güzeldi.

Salı, Mayıs 22, 2007

TUZLU MUFFİN


Tarif geçen haftasonu gazetenin verdiği Sofra Özel 5 Çayı İkramları dergisinden.

Malzemeler :

4 adet sosis
20 adet yeşil zeytin
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber, pulbiber
Aldığı kadar un
1 çay kaşığı kabartma tozu

Yapılışı :

Sosis ve zeytinleri doğrayın. Yumurtaları derin bir kapta yoğurtla birlikte çırpın. Rendelenmiş kaşar peynirini, doğranmış zeytin ve sosislerle birlikte karışıma ekleyip karıştırın. Son olarak un ve kabartma tozu ekleyip karıştırın. Karışımı muffin kalıplarına doldurun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pembeleşene kadar pişirin. Daha sonra muffinleri kalıplardan çıkarıp sıcak olarak servis yapın.



Geçen pazar sabahı cumartesi gecesinden hamurunu buzdolabında dinlendirdiğim, Sevgili Hale'nin Puf Puf Kurabiyelerini ikinci kez denedim ve pişirdim. Evdekiler miss gibi bir kokuya uyandılar:) İlkinden daha başarılı ama yine de istedim kadar iyi olmayan bir deneme oldu. Bir kez daha yapacağım ve inanıyorum bu sefer tamam olacak. Puf puf kurabiyeler ilk olarak Sevgili Münevver'in sayfasında dikkatimi çekti. O tarif için Sevgili Hale' ye yönlendirmişti ve o güzel tarife ulaştım. Her iki arkadaşıma da bu güzel tarif için çok teşekkür ederim.


Hepimize güzel sohbetlerle tatlanmış bereketli sofralar diliyorum:)

Perşembe, Mayıs 17, 2007

KURABİYE ETKİNLİĞİ İÇİN UN KURABİYESİ

Tarif kızkardeşime ait. Ben kurabiye konusunda çok başarılı değilim. Belki de kurabiyeye düşkün olmadığımdandır. Ama kızkardeşim çok güzel kurabiyeler yapar. Aslında birçok tarifi var. Ama arşivimde fotoğrafı olan tek tarif un kurabiyesine ait olduğu için etkinliğe bu tarifle katıldım. Ayrıca bu tarif tadına bakan herkesten oldukça övgü alan bir tarif. Teşekkürler kızlarımın ikinci annesi:)



Etkinlik için bizlere ev sahipliği yapan Sevgili Hülya' ya çok teşekkür ediyor ve kolaylıklar diliyorum.


Malzemeler :

1 paket margarin (oda sıcaklığında)
3 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
Alabildiği kadar un
Pudra şekeri

Yapılışı :
Margarin, şeker ve vanilya karıştırıldıktan sonra kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un eklenir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde koparılan parçalar yuvarlanır , yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilip, çatalla üzerlerine şekil verilir. 180 derecelik fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Ilındığında üzerlerine pudra şekeri elenir.


Bu arada Sevgili Renklercim sayfasında evinin balkonundan bir günbatımı fotoğrafı yayınlamıştı. Ona yazdığım yorumda da söyledim. Günbatımı günün en sevdiğim saatidir. O saatlerde mümkünse manzara seyretmeye bayılırım. Ama çoğu zaman işimin de en çok olduğu zamandır bu saatler. Ben de sizlerle balkonumdan çektiğim bir günbatımı fotoğrafı paylaşmak istedim. Biraz karanlık ama daha iyisini çektiğimde onu da yayınlarım. Bana bu fikri verdiğin ve manzarayı görmek istediğin için sağol Renklercim:)




Hepimize hayırlı bir cuma ve de sağlıklı, mutlu, huzurlu bir haftasonu diliyorum :)

Cuma, Mayıs 11, 2007

ANNELER GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN


Söylenecek çok şey var ama hiçbiri annelerimizin, anneliğin önemini tam anlatamıyor gibi geliyor bana. O nedenle uzun uzun yazmayacağım. Sadece hepimizin gününü kutlamak istedim. Ve de Allah isteyen herkese bu duyguyu yaşatsın inşaallah.
Mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir haftasonu diliyorum :)

Çarşamba, Mayıs 09, 2007

SEVGİLİ ARKADAŞIM SELMA'NIN BÖREKLERİ

Sevgili arkadaşım (hatta dostum demek daha doğru olur) Selma, ne zaman onlara gitsek Şef çok sevdiği için çeşit çeşit börek yapar. Aşağıda tariflerini vereceğim böreklerden ilki yani domates sulu olan böreği evin beyi yapmış bu defa. Tarifini gazetelerin birinin verdiği yemek dergisinden almışlar. Çookkk çoookkk güzel olmuştu. Aslında biz bu börekleri yiyeli çok oldu. Çok beğendiğim için fotoğraflarını çekmiştim. Ama biliyorsunuz vakitsizlikten sayfamı istediğim gibi güncelleyemiyorum. Kısmet bugüneymiş.

Tariflere geçmeden önce son 10 gündür falan benim sayfama girdiğinde kendiliğinden açılan oldukça pis site reklamları ve sayfaları için bu konuya maruz kalmış bütün arkadaşlarımdan özür dilerim. Sayfamdaki sayaçtan olduğundan emin olduktan sonra sayacı kaldırdım. Aynı sayacı bir kez daha kaldırıp tekrar eklemiştim sayfama. Baktım bir türlü kesilmiyor bu pis reklamlar ve sayfalar tekrar kaldırdım. Umarım bir daha böyle bir şeyle karşılaşmam.

DOMATES SULU KIYMALI BÖREK



Malzemeler :

1 çay bardağı sıvıyağ
200 gr kıyma
1 adet soğan
1/2 demet maydanoz
2 su bardağı domates suyu
1 çay bardağı su
3 adet yufka
Tuz, karabiber

Yapılışı :

Soğanı soyup yemeklik doğrayın. Kıyma ile birlikte iyice kavurun. İnce kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Ilınması için bir kenara alın. Bu arada domates suyu, su ve sıvıyağı karıştırın. Yufkalardan birini yağlanmış tepsiye kenarlarından sarkacak şekilde yayın. Üzerine domates sulu karışımı gezdirin. İkinci yufkanın yarısını gelişigüzel parçalayarak tepsiye yayın. Domates sulu karışım ile ıslatın. Üzerine kıymayı yayın. Kalan yarım yufkayı dörde bölerek kıymanın üzerini örtün. Domates suyu karışımı ile yufkayı ıslatın. Tepsinin kenarlarından sarkan yufka ile böreğin üzerini kapatın. Kalan domates sulu karışımı en üste sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.

PIRASALI GÜL BÖREK



Malzemeler:

1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 kg pırasa
250 gr lor peyniri
tuz, kırmızı biber
1 kg yufka
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ

Yapılışı :

2 yemek kaşığı sıvıyağda ince doğradığınız pırasaları kavurun. Tuz ve biberini ekleyip karıştırdıktan sonra ılındığında lor peynirini ekleyin. Yufkaları ikiye sonra da her bir parçayı üçe bölüp üçgen parçalar elde edin. Yufkaların geniş kısımlarına pırasalı içten koyup önce rulo daha sonra spiral şeklinde sarın. Yağlanmış fırın tepsisine börekleri yanyana dizin. Yumurta, yoğurt ve sıvıyağı çırparak karıştırın. Karışımı tepsiye didiğiniz böreklerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Tariflerin her ikisi için de Sevgili Selma'cığıma çok teşekkür ediyorum. Bir dahaki ziyaretimiz için sabırsızlandığımı da bilmesini istiyorum:))

Hepimize mutlu, sağlıklı ve huzur dolu günler olsun...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...